Партизан са 2:0 иде у Подгорицу

БЕОГРАД : Фудбалери Партизана победили су у Београду екипу Будућности 2:0 (0:0) у првом мечу 2. кола квалификација за Лигу шампиона
partizan fonet
Фото: FoNet

Фудбалери Партизана, након прве утакмице другог кола квалификација за Лигу шампиона, пред реванш имају два гола предности. Црно-бели имају солидан капитал, али морају да буду изузетно опрезни у реваншу кроз седам дана.

Иако су многи мислили да ће Београђани врло лако савладати ,,ђетиће“ на почетку није изгледало тако. Изабраници тренера Кажића изашли су врло храбро на терен, а покушавали да после грешака домаћина дођу до прилика. У пар ситуација су били близу шанси, пре свега због несмотрености Ћирковића, али на срећу српског првака  ништа озбиљније нису урадили.

Оно што је и обећао тренер Партизана Мирослав Ђукић је и остварио. Меч је почео са врло агресивном формацијом, већ од задње линије напао противника. Већ у 3. минуту ,,ваљак“ је имао шансу, али је Тавамба био неодлучан и није спровео лопту у мрежу. Нешто касније, близу поготка био је Ђурђевић, али је његов шут из слободног ударца завршио тик изнад пречке.  Наваљивали су црно-бели, све време вршили притисак, али им је у више ситуација фалио завршни пас. У 20. минуту, као да није нападач, Леандре Тавамба уопште није реаговао на центаршут Јанковића и потенцијална прилика је пропала. Оно што је било евидентно у првом полувремену то је да Лазар Ћирковић уопште није уливао сигурност у последњој линији Партизана, и треба очекивати његову велику борбу за место у тиму са новајлијом Милетићем. Како је време пролазило ,,ваљак“ је био све безидејнији, па је могао да се чује и понеки звиждук са трибина. И закључак после првог полувремена могао би бити да овај Ђукићев Партизан има одређену динамику, дефиницију, али да без Леонарда једноставно то није то, као и да Ђурђевић мора имати једног парњака како би био кориснији у нападу.

А, колико Бразилац значи црно-белима видело се већ почетком наставка када је креирао акцију из које је Тавамба ушао у велику шансу, али је његов ударац маестрално зауставио Мијатовић. У 52. минуту – једанаестерац за Партизан! После корнера, дефензивац Подгоричана Митровић играо је руком у свом казненом простору, а холандски арбитар Ван Бекел без размишљања показао на белу тачку. Прецизан са „креча“ био је Урош Ђурђевић.  Разиграли су се Београђани после тога па су се ређале прилике. А онда, у 63. минуту – филигранска акција црно-белих. Тавамба је на левој страни пронашао усамљеног Леонарда којем није било тешко да са осам метара спроведе лопту у мрежу за 2:0. Потом је уследила ревија промашаја асистента код другог поготка, ком реализација очигледно није јача страна. До краја, Ђурђевић и Леонардо су сами истрчали испред голмана Будућности, овај први није хтео да дода много боље постављеном ,,кариоки“, шутирао је – и промашио. Ово није први пут да Ђурђевић жели да се истакне испред Леонарда и тиме ће морати да се позабави тренер Мирослав Ђукић.  

И. Лазаревић  

Партизан – Будућност 2:0 (0:0)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца: 17.000. Судија: Ван Бекел (Холандија). Стрелци: Ђурђевић (из пенала) у 53. и Леонардо у 63. минуту.  Жути картони: Ђуричковић (Партизан),  Симовић, Мелуновић (Будућност).

ПАРТИЗАН: Кљајић 6, Вулићевић 6, Ћирковић 6, Остојић 6, Милетић 6, Евертон 6, Михајловић 6 (Леонардо 7), Јанковић 7 (Ђуричковић), Косовић 7, Тавамба 7 (Илић), Ђурђевић 7.

БУДУЋНОСТ: Мијатовић 7, Мирковић 6, Никач 6, Тучевић 6, Симовић 6, Митровић 6, Распоповић 6, Пејаковић 6 (Цамај), Хочко 6, Терзић 6 (Ристовић, Мелуновић), Влаисављевић 7.

Квалификације за ЛШ

Карабаг - Самтредија 5:0

Хибернијанс - Салцбург     0:3

Партизан - Будућност 2:0

Ријека – ТНС     2:0

Данас

Спартакс - Астана      (18)

АПОЕЛ - Дуделанж    (19)

Шериф - Кукеши       (19)

Хапоел (БШ) - Хонвед        (19)

Малме - Вардар         (19)

Зрињски - Марибор    (19)

Б. Борисов - Алашкерт       (19.30)

ИФК Марихам - Легија       (20)

Жалгирис - Лудогорец       (20)

Жилина - Копенхаген (20.15)

Дандалк - Розенберг  (20.45)

Хафнарфјо. - Викингур      (21.15)

Петак

Линфилд - Селтик      (18)

Реванши су 18. и 19. јула

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести