ЕКИПА МЛАДОСТИ ГАТ ЈАЧА ЗА ИСКУСНОГ ВЕЗНОГ ИГРАЧА С Митошевићем ка опстанку

Ове зиме екипа Младости ГАТ труди се да створи тим који ће у наставку прволигашког првенства поседовати довољан квалитет и снагу да се избори за опстанак.
2
Фото: ФК Младост ГАТ

Новосађани су јесенас остваривали резултате слабије од стеченог реномеа и то се пресликало и на њихов положај на табели, где се налазе на претпоследњем месту. Председник клуба Дејан Слијепчевић и његови најближи сарадници до сада су већ довели тројицу веома добрих суперлигашких фудбалера, па су уговоре с „гатовцима“ потписали Миљан Вукадиновић, голман Младен Живковић, а пре два дана учинио је то и Вук Митошевић (32).

Искусни дефазивни везни фудбалер је, из матичне Војводине, каријеру градио у Јагодини, Кајсару и Актобеу из Казахстана, Јавору и Раднику из Сурдулице, као и мађарској Кишварди, стекавши значајно искуство.

- Разговори с руководством Младости ГАТ завршили су се повољно, како за сам клуб, тако и за мене – истакао је Митошевић, који је већ почео да тренира с новим саиграчима. – Истекле су ми обавезе према екипи из Сурдулице и потписао сам за Новосађане. Желео сам да дођем у амбициозну и здраву средину, јер сам се уморио од таворења и лоших резултата, а у Младост ГАТ сам препознао праву причу.


Осећам се одлично

У дресу Радника, пре непуне две године, у утакмици с Радничким 1923 из Крагујевца, Вук је доживео тежак прелом ноге. Иако прогнозе нису биле најбоље, успео је да се врати на терен.

- Захвалан сам свима онима који су ми помогли на путу повратка и сада још више уживам у фудбалу. Тренирам и осећам се одлично, тако да слободно могу да кажем да је тешка повреда остала део прошлости – нагласио је Митошевић.


По повратку у родни град, Вук жели да помогне прволигашу из Српске Атине да избегне селидбу у нижи ранг.

- Искрено верујем у остварење тог циља. Људи у клубу и око њега су испуњени оптимизмом, нису подлегли притиску лошијих резултата, нити су дигли руке од свега. Видим да не одустају и да су загрејани да направимо нешто добро за ову средину. Уједно, било је време да се вратим кући, већ дуже време сам о томе размишљао, а сада се све поклопило.

На констатацију да је у Младости ГАТ сада доста играча са суперлигашким искуством, Митошевић је истакао:

- Познајем већину саиграча са суперлигашких терена, а уз нас је и Војводинина млађарија, тако да све то чини занимљиву и, по мени, сјајну екипу. С тренером Бајићем до сада нисам сарађивао, али га добро знам из Војводине, баш као и његове сараднике Гојка Качара и Секулу Рашиована. Посветио сам се тренинзима и учинићемо све да испунимо циљ, односно сачувамо прволигашки статус – додао је Вук Митошевић.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести