Екипа темеринске Слоге склапа мозаик за пролеће

ТЕМЕРИН: Милош Теофиловић (23), бивши фудбалер Радничког из Шида и Слоге из Ердевика, заоштрио је конкуренцију у темеринској Слоги. Припала му је улога прве ласте, а списак новајлија у клубу који игра у Војвођанској лиги југ ових дана биће комплетиран.
1
Фото: Dnevnik.rs

Преговори између чланова управе и жељених играча били су успешни, чека се само да стигну папири за још четворицу момака. 

- Поучени ранијим, негативним искуствима, не желимо да обелодњујемо њихова имена, док нам не буду донели папире. Дешавало се да постигнемо договор с играчима, па да, привучени неком мало бољом понудом, они погазе реч и окрену се на другу страну. Од Теофиловића очекујемо да буде право појачање и да се наметне тренеру Давидовићу – рекао је Јован Балабан, председник Слоге.

После одласка капитена Роберта Пастора (Младост, Нови Сад), остала је упражњена позиција левог бека, а траку је преузео Алекса Мијаиловић, искусни везиста. Црвено-белима је приоритет ангажовање класичног центарфора, јер су јесенас кубурили с реализацијом.

- Нисмо у ситуацији да освежења тражимо на српсколигашкој сцени, пружамо се колико смо финансијски дугачки и не дајемо лажна обећања. Код нас се договор поштује, окренули смо се играчима из војвођанских и подручних лига. Немамо намеру да гомиламо кадар, циљ нам је да попунимо дефицитарне позиције и да будемо конкурентнији у наставку првенствене трке.


Почетак припрема 26. јануара

Мирко Давидовић, тренер Слоге, направио је план рада током зимских припрема, а прозивку ће обавити 26. јануара. Имајући у виду да се трка наставља 7. марта, биће довољно времена да се достигне жељени ниво форме.

- У зависности од временских прилика, као алтернативе имамо рад у  дворани и теретани. Нападач нам је преко потребан, јерц јесенас на чак шест утакмица нисмо успели да затресемо мреже ривала – истакао је Давидовић.


Јесењи учинак није био у равни с амбицијама некадашњег стабилног српсколигаша. Темеринци су остварили четири победе, три ремија и осам пораза, уз гол-разлику 15:21.

- Много фактора допринело је скромном учинку. Немам намеру да тражим алиби, али имали смо доста проблема с повредема, промашивали пенале, погађали пречке и стативе. Из свега треба да извучемо поуке, да бисмо у пролећном делу направили помак. Није нам место у доњем делу табеле, очекујем лепшу причу с новим играчима у тиму – поручио је Јован Балабан.

Текст и фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести