ЕКСКЛУЗИВНО Росић добија наследника: Сеид Кораћ нови штопер Војводине

Репрезентативац Луксембурга Сеид Кораћ (22) нови је члан ФК Војводина, пише Даниел Кристоферсон, новинар alfonbladet.se.
youtube.com/Nation of Football
Фото: youtube.com/Nation of Football

Кораћ игра на позицији централног бека и  његовим ангажманом Новосађани завршавају потрагу за алтернативом Лазару Росићу који је са припрема на Кипру отпутовао у Кину, где ће наставити каријеру у трамошњем Чамчунгу.

Кораћ је у минулој сезони играо у шведском друголигашу Дегерфорсу.Рођен је у луксембурском граду Нидеркорну, у општини Диферданж. Каријеру је започео у омладинској екипи тамошњег Роденжеа, где су га као талентовбаног седамнаестогодишњака запазили скаути Нирнберга. Пут га је даље водио преко данског друголигаша Есбјерга и кипарског Акритаса, до садашњег клуба Дегерфорса у Данској коме је приступио пре годину дана, за који је одиграо 29 утакмица и постигао један гол.

Кораћ је за млађе селекције Луксембурга одиграо 31 утакмицу. Члан је сениорске репрезентације те земље у минуле три утакмице групе Ј квалификација за Европско првенство: против Портуигалије (0:9), Босне и Херцеговине (4:1) и Лихтенштајна (1:0).

Како наводи Алфонбладет договор између Дегерфорса и Војводине је постигнут, а потписивање уговора најављено је до краја ове седмице.

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести