Експедиција ФК Војводина отпутовала у Белек на припреме

Експедиција ФК Војводина стигла је у турски Белек, дугогодишње одредиште новосадског суперлигаша у зимском периоду. Шеф стручног штаба Милан Раставац саставио је списак од 28-орице играча на које у перспективи рачуна. У Нови Сад вратиће се 27. јануара, недељу дана пре наставка првенствене трке и гостовања у Београду код Црвене звезде у 20. првенственом колу.
њ
Фото: Л. Бакмаз

Била Звезда или неко трећи, на старту пролећног дела првенства, Војводини је готово свеједно. Идеја и како је реализовати, у фокусу је размишљања чланова стручног штаба, са шефом Миланом Раставцем на челу. У том смеру иду и све најаве фудбалера новосадског фудбалског колектива, уочи пута ка аеродрому „Никола Тесла“, одакле су јуче око поднева полетели ка турском летовалишту Белек у Анталијској регији. После првог дела припрема, реализованих на теренима ФЦ Вујадин Бошков у Ветернику, капитен Стефан Ђорђевић делио је мишљење своје и својих саиграча о садржају који је био знатно занимљивији од ранијих фаза припрема у зимском периоду. Сами играчи, озбиљношћу и професионалним односом према обавезама на индивидуалном вежбању за време паузе у првенству омогућили су члановима стручног штаба солидну основу за надоградњу спремности екипе, али и сваког појединца понаособ. Отуда и расположење у колективу уочи тренинга са лоптом, уигравања линија у тиму и пријатељских утакмица које ће да уследе у наредних 14 дана.

У односу на ранији распоред одигравања контролних мечева дошло је до промене у финишу припрема. Војводина ће, уместо планираним мечом са Кијевским Динамом, серију утакмица у Турској завршити са казахтанским Шахтјором.

На списку екипа са којима ће Новосађани упоредити тренутну вредност и спремност за искушења која следе на два фронта, у првенству и у националном Купу, јесте скуп респектабилних супарника. Серију утакмица отвориће са Печујом, другопласираним тимом мађарског првенства, у суботу 14. јануара. Меч са азербејџанским Сабахом, другопласираним у Премијер лиги те земље, коју предводи Сенегалац Абдулај Ба, је 18. јануара, а дан касније следи сусрет са руским премијерлигашем Химкијем. Четвороструки првак Бугарске, Локомотива из Софије је на реду 22. а руски Ахмат Грозни, некадашњег играча Партизана  и Чукаричког Мирослава Богосавца 23. јануара и коначно, 26. јануара, дан пре повратка у Нови Сад, Војводина ће играти са Шахтјором из казахтанског Караганда.

Динамо тражио да Мајсторовић не игра

Минулих дана у медијима се провлачила информација како је московски Динамо ангажовао 18-годишњег члана Војводине и кадетског репрезентативца Милана Мајсторовића, једног од најбољих играча тог годишта у Европи, о чему је Дневник писао поткрај прошле године. Повод нашем повратку на трансфер тежак милион и по евра јесте додатак информацији како је, ето,  московски клуб одрешио кесу за играча који није добио шансу у сениорском саставу Новосађана. Из тако уобличене вести следи и питање како је могуће да тренер Милан Раставац није дао шансу дечаку чија је цена вртоглаво порасла после Европског кадетског првенства у Израелу. Истине ради и потпуне информације, Раставац је тренер таквог формата да му вредност Милана Мајторовића не би промакла ни на пушкомет, а камо ли на суседном терену ФЦ Вујадин Бошков. Напротив, радо би он њега видео у колективу који тренира. Али, Динамо је инсистирао на томе да до реализације трансфера Мајсторовић не може да буде у сениорском саставу Војводине. Омладинском да, али сениорском никако. А, милион је милион. И још половина приде.   

Л.Б-з

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести