Емил Роцков: Не желим заслуге, тријумф екипе

Одлазак Драгомира Окуке са места шефа струке и долазак Радована Кривокапића донели су жељени резултат фудбалерима Војводине.
Emil Rockov
Фото: Емил Роцков, фото: Ј. Грлић

На тешком и за њих често веома компликованом гостовању на београдској Бањици Новосађани су уписали сва три бода, после занимљивог дуела, велике борбе и већег броја обострано пропуштених прилика. По извештачима са стадиона “Краљ Петар Први”, апсолутни јунак утакмице био је капитен Воше, голман Емил Роцков, који је једноставно спустио рампу испред своје мреже и одиграо сусрет за памћење.

„Није било лако играти на Бањици, јер је терен био делом залеђен, а делом блатњав, тако да су услови, уз хладноћу, били баш екстремни“, рекао је Роцков.

„То је, међутим, ниво наше лиге,  чињеница у којој нико нема право да тражи неко оправдње, већ просто морамо да играмо у таквом амбијенту. Наравно, за нас је најупечатљивији утисак била победа до које смо стигли и јуче смо већ одрадили тренинг и почели да се припремамо за среду, када на “Карађорђу” дочекујемо Мачву.“


Репрезентација је сан и циљ

Емил Роцков већ дуже време одлично чува гол Војводине, има континуитет игара, па отуда не чуди идеја која је промовисана на Бањици да је заслужио и позив у најбољу репрезентацију Србије.

„Поласкан сам том идејом, јер је улазак у државни тим циљ и сан сваког спортисте“, уз осмех је рекао Роцков.


У првом полувремену новосадски тим је пружио веома добру игру и, осим гола Милана Ђурића из пенала, створио још неколико изгледних прилика.

„Радован Кривокапић је унео у екипу велику енергију, пуно емоција и добро нас је припремио за утакмицу с Радом. Мислим да се то могло најбоље уочити по нашем издању у првих 45 минута. Током два дана боравка у Старој Пазови одлично смо тренирали, а за све нас који волимо Војводину битно је то што нам је пробудио веровање да није далеко дан када ће наш клуб поново освојити титулу првака. То је нешто што је велики циљ свих војводинаша и мотив од којег већи и јачи није потребан.“


Кривокапић: Ово је само један корак

Није било претераног радовања у редовима играча Војводине после тријумфа над Радом. За два дана пред њима је испит у дуелу с Мачвом.

„Иза нас је само један направљени корак, а пред нама је још пуно обавеза“, поручио је Радован Кривокапић, млади тренер који је победом почео своју тренерску каријеру у Суперлиги.

„Већ сам играчима дао уводне информације о Мачви, данас ћемо то надоградити, али ћемо се спремати на самом терену, а не причом. Једва чекам дуел са Шапчанима, трудићу се да и момцима пренесем такво осећање и жељу да нашој публици презентујемо оно што смо показали у Београду - добру игру, победу, велико залагање и јединство екипе. У тим се враћа капитен Антић, видећу још да ли ће бити промена, јер старо је правило да се не мења састав који побеђује.“


У наставку је, ипак, Рад преузео конце игре, диктирао темпо и створио неколико заиста добрих шанси. Ту су сјајне одбране Роцкова дошле до изражаја и с пуним правом је проглашен јунаком сусрета.

„Имали смо у наставку тактичких пропуста којих смо свесни и то су неке ствари које су за нашу свлачионицу. Најважније је то да знамо у чему је био проблем и да радимо на томе да то исправимо. Истина је и то да је Рад кренуо јако у другом полувремену, али и да нисмо могли да смиримо лопту и успоставимо контролу игре. Што се неких мојих заслуга тиче, не бих се сложио с вама и не бих да их преузимам, јер била је ово победа екипе, а не појединаца. Не мислим ни да је ово била моја најбоља партија у овој сезони, јер сам, заједно са саиграчима из одбране, доста константан у форми, а то показује и мали број голова које смо примили. До сада, међутим, то није толико долазило до изражаја, јер резултати нису били онакви какве сви ми желимо. Сада, после вредне победе, то је испливало у први план, али и даље тврдим да је ово била победа читавог тима.“

У среду је пред црвено-белима сусрет са Шапчанима, у којем ће бити домаћини.

„У фази смо да идемо од утакмице до утакмице и да је сваки наредни дуел најважнији, односно да у њега улазимо као да нам од тога зависи читава сезона. И сами видите да је стање на табели доста густо и зато нам је сваки бод од великог значаја. Циљ против Мачве сигурно нам је победа, јер бисмо њоме потврдили тријумф над Радом. Најважније ће бити да чврсто верујемо у сопствене снаге, јер је то основа сваког успеха. Уколико то значи да је потребно да будемо и помало препотентни, сада је тренутак за то“, јасан је био Емил Роцков.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести