Енглески новинар: Казнити енглеску репрезентацију због погрда о Србима

БЕОГРАД: Не дешава се често да енглески новинари стају у заштиту Србије, али је недавно забележен управо један такав случај и то због понашања навијача репрезентације Енглеске на гостовању у Приштини.
london, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Matt Dunham)

Током утакмице квалификација за Европско првенство 2020. измеду репрезентације тзв. Косова и Енглеске, забележено је на више места како гостујући и домаћи навијачи заједно певају, вређајући Србе, преноси "Блиц".

Сем Стрит, енглески новинар који на друштвеним мрежама не скрива да воли "Вотфорд, Бразил, Србију и Аргентину", објавио је један такав снимак на коме се виде Енглези како певају "Србија је разбијена где год да се појави".

На другим снимцима уводне речи су "Срби су копилад", преноси "Блиц".

"Снимљени су. И то на стадиону. Претпостављам да ће УЕФА натерати Енглезе да први меч ЕУРО2020 на Вемблију одиграју иза затворених врата, или се расизмом назива само оно што ураде навијаци у истоцној Европи?", упитао је Стрит на Твитеру.

Он је додао да је у четвртак голман тзв. Косова Аријанет Мурић оптужио навијаче Чешке да су га угрожавали на расној основи, али, како каже Стрит, те тврдње није поткрепио никаквим доказима.

Стрит је навео да сви заинтересовани могу да да овај догађај из Приштине пријаве мрежи "ФАРЕ", која се у сарадњи са УЕФА бори против расизма и дискриминације у фудбалу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести