Енглези апсолутно убедљиви али Панама постигла првенац на СП 6:1

У другој утакмици другог кола групе Г на Светском првенству у Русији састали су се Енглеска и дебитант Панама, а утакмица се играла на стадиону у Нижњи Новгороду.
d
Фото: EPA/FRANCK ROBICHON

Енглези су већ у 8. минуту показали колико су опасни из прекида, када су након корнера брзо дошли до вођства 1:0, сјајним голом Џона Стоунса, који је са око 11 метара неометан закуцао лопту у мрежу Панаме.

У 20. минуту Линдер је био у налету ка голману Панаме, а ремпловање Ескобара који је настојао у томе да га осујети је судија окарактерисао као прекршај за најстрожу казну. Панамци су се бунили али одлука није промењена. Одговорност је преузео капитен енглеске Хари Кејн, који је неодбрањиво гађао горњи леви угао гола Панаме за 2:0 и тако постигао свој трећи гол на овом СП.

Панама се ипак није само бранила, него су се њихови играчи надигравали са острвљанима колико год су то могли и имали су неколико пристојних прилика током првог дела игре али су у завршници били непрецизни, тако да голман Енглеске нити једном није морао да интервенише и спасава своју мрежу.

Фото: EPA/VASSIL DONEV

И таман када се чинило да су Енглези мало посустали и препустили иницијативу Панами, Лингард постиже фантастичан гол са неких 18 метара удаљености за 3:0 на семафору, чиме су озбиљно почели да се приближавају високој гол Белгијанаца, који су им практично једини конкуренти за прво место у групи.

Као да су тога итекако свесни, Енглези су поново кренули фуриозно и до краја полувремена повисили резултат на невероватних 5:0! Прво је свој други гол на мечу дао Стоунс у 40. минуту, када се најбоље снашао у великој гужви у петерцу Панаме, а потом је у надокнади времена досуђен још један пенал за Енглези, који је Хари Кејн поново реализовао на најбољи могући начин.

Фото: EPA/VASSIL DONEV

Панама се у другом полувремену поприлично повукла, осећајући шта јој се спрема, али било је довољно само 15 минута да Енглези пробију и њену згуснутију одбрану. Стрелац шестог гола за Енглезе био је поново Кејн, који је након два пенала срећно постигао хет-трик тако што га је саиграч који је шутирао ка голу погодио у ногу, а лопта се одбила у мрежу. Кејн је одмах након тога повучен са терена на заслужени одмор и бољи поглед на убедљивих 6:0 на семафору.

Ипак, први панамски гол је напокон виђен на СП у 78. минуту, када је резервиста Фелипе Валој коначно успео да надмудри енглеску одбрану и упише се у стрелце, смањивши резултат на 6:1. Тиме је овај момак, упркос убедљивом поразу, моментално постао херој нације и вероватно више неће почињати мечеве са клупе.

Енглези су до краја покушали да дођу и до седмог гола, како би поново из овог меча извукли +6 гол разлику и тако претекли Белгију, те би им у предстојећем међусобном дуелу био довољан и реми да буду првопласирани, али им то ипак није пошло за ногом. Штавише, лако су и Панамци могли да постигну још један погодак али нису имали среће.

А. Г.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести