ЕП: Чеси изненадили Холанђане

Фудбалери Чешке направили су изненађење и савладали репрезентацију Холандије за пролаз у четвртфинале.
Фонет/АП/Холандија-Чешка
Фото: Фонет/АП/Холандија-Чешка

„Лале“ су доминирале у првом полувремену, а онда у другом остали са играчем мање, што су Чеси искористили. Два пута су савладали Стекеленбурга и тако на сјајан начин наставили такмичење.

Од старта су Холанђани имали иницијативу и били конкретнији на терену. У 8. минуту имали су велику прилику да дођу до вођства када је Де Лихт био највиши у скоку, међутим, није успео да затресе мрежу. Десетак минута касније, ни од куда, Чеси су имали шансу за гол. Масопуст је центрирао са десне стране, али Соучек из тешке позиције није најбоље захватио лопту и напад је пропао. Кренула је Чешка после тога нешто боље да игра, па се игра померила мало и на други део терена. Огромну шансу за погодак имала је у 38. минуту када је Барак шутирао са неких пет метара, међутим, одрадио је то траљаво и лопта је отишла високо изнад гола.

Недуго након старта другог дела игре „лале“ су морале доћи до предности. Мален је претрчао последњег играча одбране, изашао сам на голмана и могао да бира где да гађа, али је хтео да предрибла Стекеленбурга, који је то лако спречио. Већ у следећем нападу виђено је ново узбуђење. Де Лихт је направио фаул, а након што је ВАР реаговао, судија му је доделио црвени картон. Недуго након тога Чеси су дошли до вођства. После прекида Калас је био највиши у скоку, набацио лопту Холешу, а овај се само поклонио и затресао мрежу. Осетно је било одсуство Де Лихта у холандском тиму. Чешка је доминирала тереном и у 80. минуту је повећала вођство. Холеш је направио пресинг, прошао по левој страни и асистирао Шику за коначних 0:2.

Холандија – Чешка 0:2 (0:0)

БУДИМПЕШТА: Пушкаш арена, гледалаца: 60000, судија: Карасев (Русија), стрелци: Холеш у 68. и Шик у 80. минуту, жути картони: Дамфрис, Ф. Де Јонг (Холандија), Цоуфал (Чешка), црвени картон: Де Лихт (Холандија).

ХОЛАНДИЈА: Стекеленбург – Дамфрис, Де Фрај, Де Лихт, Блинд (Тимбер), Ван Анхолт (Бергхајс) – Де Рон (Вегхорст), Вајналдум, Ф. Де Јонг – Депај, Мален (Промес).

ЧЕШКА: Вацлик – Цоуфал, Челустка, Калас, Кадержабек – Холеш (Крал), Соучек – Масопуст (Јанкто), Барак (Садилек), Шевчик (Хложек) – Шик (Крменчик).

С. Ру.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести