ЕП у футсалу: "Орлови" уверени у победу над Украјином

Пред футсал репрезентацијом Србије је једна од најважнијих утакмица на Европском првенству у Холандији.
f
Фото: Rakić u duelu s Varelom u meču s Portugalijom

Наш тим је, после храбре игре на старту против Португалаца, под императивом победе у сусрету сас Украјином. Уколико победимо, наша репрезентација у последњем колу групе А играти у директном окршају са домаћином Холандијом за пласман међу осам најбољих.

Наш национални тим би и у случају пораза могао да прође даље, али у том сценарију и Холанђани морају да изгубе у другом колу од Португалаца. Ако се то догоди, Србија ће ипак имати ђшансу у међусобном дуелу  са Холандијом.

Изабранике селектора Дејана Мајеса с тога очекује директан окршај за пласман у четвртфинале Еура против репрезентације Украјине, који оставља Србију у доброј позицији за пролаз даље.

- Очекујем победу - каже наш селектор Дејан Мајес. - Опет нећемо бити комплетни,  И десетковани морамо и можемо до победе. Циљ нам је да славимо у оба преостала меча и да се пласирамо у четвртфинале. Неће нам бити лако Украјинци су редовни учесници европских првенства, имају одличну репрезентацију, уиграни су, али ми смо ипак бољи.

С Украјином играли смо 2016. на Европском првенству у Београду  и наш тим славио са 2:1 голом Милоша Симића у последњој секунди утакмице. Са Украјинцима смо се састали последњи пут у квалификацијама за Светско првенство у Литванији које је играно прошле године - наша селекција је у тим квалификацијама славила у Нишу, у дворани Чаир са више него убедљивих 5:2.

- Снимили смо Украјинце, гледали смо њихов меч са Холандијом . каже Мајес. - Добро су позиционо одиграли, али имају грешака, то морамо искористити.  Против Португалаца због короне нису играли Рајчевић и Алексића, и талентовани Лазаревић је изостао који је у међувремену успео  је да санира повреду и највероватније је да ће данас заузети своје место у тиму.

У другом мечу другог кола групе А састају се Португалија и Холандија од 17.30 часова.

Ј. Г.

А група Данас Србија - Украјина (14.30)

Португалија - Холандија (17.30)

1. Португалија   1      1      0      0      4:2   3

2. Холандија     1      1      0      0      3:2   3

3. Украјина       1      0      0      1      2:3   0

4. Србија   1      0      0      1      2:4   0

У последњем колу 28. фебруара састају се: Португалија - Украјина, Холандија - Србија.  

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести