Евра: Фергусон једино није викао на Пола Сколса

МАНЧЕСТЕР: Бивши фудбалер Манчестер јунајтеда Патрис Евра изјавио је да некадашњи менаџер "црвених ђавола" Алекс Фергусон никада није викао на Пола Сколса, преносе британски медији.
YT
Фото: Youtube Printscreen

Фергусон (80) је од 1986. до 2013. године био менаџер Манчестер јунајтеда, а са "црвеним ђаволима" освојио је све што се могло освојити.

Британски медији подсећају да је шкотски стручњак тврдио да нико није већи од клуба, а у свлачионици је често викао на фудбалере.

"Једини фудбалер који никада није осетио Фергусонов гнев је Пол Сколс. Када год би се мучили, шеф би нам рекао да дамо лопту Сколсу. Он је тај који контролише игру, он је тај контролише темпо. Пол је био срце Јунајтеда", рекао је Евра за "Бетфер".

Сколс је наступао за Манчестер јунајтед од 1993. до 2011. године, а потом је саопштио да је завршио играчку каријеру. Он се почетком 2012. вратио у клуб са "Олд трафорда" и играо до краја сезоне.

Евра је рекао да су челници Манчестер јунајтеда у тајности донели одлуку да Сколса врате у клуб и то уочи меча ФА купа против Манчестер ситија (3:2).

"Крили су то до последњег минута. Сећам се да сам био један од првих који је ушао у свлачионицу, погледао сам око себе и видео сам дрес Пола Сколса. Нисмо могли да верујемо, то је било важније од играња утакмице. Фергусон је морао да нас смири. Били смо срећни, нисмо ни морали да играмо утакмицу. Понављам да је Фергусон најбољи менаџер у историји, јер је знао реакцију и утицај Пола на тим. Он нам је помогао да верујемо у себе, а добили смо и самопоуздање од Сколса", закључио је Евра, који је играо за Манчестер јунајтед од 2006. до 2014. године.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести