Евролига: Звезда савладала Партизан кошем Недовића

Кошаркаши Црвене звезде надиграли су Партизан, у првом дербију у историји који је одигран у Евролиги.
YT
Фото: Youtube Printscreen

Пресудила је тројка Недовића, док је Мадар са друге стране промашио шут за продужетак. 

Ношени огромном подршком са трибина, али и одређеном обавезом да после веома лошег одиграног дербија у АБА лиги поправе утисак, кошаркаши Партизана су веома енергично започели историјски сусрет.

Црвено-бели као да су били заслепљени сјајним амбијентом, па су у уводним минутима правили много некарактеристичних грешака, што је ривал користио и повећавао предност. Упркос томе што се Партизан и те како мучио са шутем за три поена (1/9 у првој четвртини), невероватни Лесор је са осам скокова у том периоду својој екипи обезбедио и нове нападе и лаке поене након тога. Ипак, утисак је да Обрадовићева екипа није на прави начин наплатила добру игру у дефанзиви и поменуту игру Француза, пошто је на семафору било 20:11 за Партизан, а могло је и више. 

То се испоставило као тачно у наставку сусрета. Што је Звезда спуштала дефицит, то су црно-бели бивали све нервознији и никако нису успевали да пронађу прави нападачки ритам који их краси од почетка сезоне. Лопте су губили Пантер и Мадар, који је, истина, једини пружао игру на нивоу уз Лесора и пробуђени Недовић је смањио на само минус три. Није то био крај Партизановим мукама. Напротив, оне су тек почеле. Поново су се појављивале   неке лоше навике из претходних утакмица попут немарности и у одбрани и у нападу, што је Звезда тимском игром искористила и преузела контролу. До краја полувремена, Недовић је сјајан период свог тима закључио улазом за плус седам црвено-белих пред одлазак на велики одмор. 

Није се игра Партизана много мењала ни у наставку. Узимали су у нападу оно што је Звезда нудила, а није нудила много. Акције црно-белих углавном су се завршавале шутевима преко руке, које је срећом погађао Мадар, па је предност, условно речено гостију, била пола коша. Иако је Партизан деловао нешто неорганизованије, Израелац је својим бравурама држао прикључак свог тима, а после украдене лопте и поравнао резултат (44:44). Црно-бели су затим и преокренули, тако да се у тим моментима играло кош за кош. 

Када је Обрадовићева екипа пребродила тај кризни моменат у трећем кварталу, у најбитнијој четвртини ствари су ишле нешто лакше. Везали су тројке Анђушић и Папапетру, за плус три Партизана на пет минута пре краја. Уследила је неизвесна завршница, у којој су црно-бели имали плус шест, да би после тројке Вилдозе Звезда убрзо смањила на само пола коша заостатка два минута пре краја. 

У правој драми одговорност су преузели Пантер и Недовић. Први је био непрецизан, док је други погодио тројку за предност од 76:73 две секунде пре краја. Партизан затим није реализовао напад, тако да је Звезда славила. 

Партизан - Црвена звезда 73:76 (20:11, 13:29, 19:14, 21:22)

БЕОГРАД: Штарк арена, гледалаца: 19.000, судије: Гарсија (Шпанија), Лотермозер (Немачка), Вилијус (Литванија).

ПАРТИЗАН: Вукчевић 2, Ледеј 4, Пантер 15, Смаилагић 2, Папапетру 13, Егзум 5, Бродзијански, Нанели, Лесор 11 (10ск), Трифуновић 2, Анђушић 5, Мадар 14. 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Холанд, Вилдоза 14, Лазаревић 2, Митровић 4, Лазић 3, Мартин 8, Добрић 9, Недовић 20, Марковић, Кузмић, Петрушев 10, Бентил 6.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести