Европа једина жеља фудбалера ФК Војводина

После краће паузе од дана и по, фудбалери Војводине јуче су наставили са припремама за наступајућу сезону.
S predstavljanja novih fudbalera FK Vojvodine Foto: Dnevnik.rs
Фото: С представљања нових фудбалера ФК Војводине Фото: Дневник.рс

Пре првог тренинга у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, спортски директор Никола Лазетић и предсеник клуба Војислав Гајић искористили су прилику да пред представницима медија представе нове фудбалере који су међу црвено-беле дошли у овом прелазном року. Њих има заиста доста и очита је намера новог руководства да, како је Лазетић истакао, “промени крв” екипи и да се она врати међу тимове који ће се питати о распореду у самом врху табеле српског фудбала.

Јуче су представљени штопери Никола Васиљевић (стигао из БАТЕ Борисова) и Ђорђе Ђурић (Чукарички), играчи средине терена Никола Дринчић (Раднички, Ниш), Јован Кокир (Партизан), Марко Ђуришић (Динамо, Врање), Петар Бојић (Младост, Лучани) и Миодраг Гемовић (Мачва) као и млади Мирко Топић, поникао у Војводини, који је недавно потписао први професионални уговор с клубом. Свакако овим играчима треба додати и Немању Вучића који дошао из Земуна, али је он представљен јавности нешто раније.


Списак путника за Словенију

Шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић и његови сарадници, на припреме у Словенију воде 22 играча и тројицу голмана. На списку путника налазе се: Емил Роцков, Никола Симић и Немања Тороман (голмани) и играчи у пољу: Милан Лазаревић, Аранђел Стојковић, Немања Вучић, Младен Деветак, Никола Васиљевић, Ђорђе Ђурић, Ранко Веселиновић, Синиша Саничанин, Никола Дринчић, Миодраг Гемовић, Немања Милојевић, Мирко Топић, Марко Ђуришић, Винсент Езе, Михајло Нешковић, Огњен Ђуричин, Дејан Зукић, Јован Кокир, Петар Бојић и Бојан Матић.


- Играчи који су дошли у овом прелазном року заиста су нам потребни - рекао је Никола Лазетић. - У кооридинисаном раду између тренера Ненада Лалатовића и мене комплетирали смо тим за наредну сезону и он је оно што Војводина мора да буде убудуће. Променили смо крв екипи и сада имамо фудбалере који ће изгарати на терену у свакој утакмици. Већ сутра одлазимо на наставак припрема у Словенију и док буде трајао прелазни рок, уколико будемо уочили да у екипи нешто шкрипи или да јој недостаје, у договору са председником сигурно ћемо реаговати. Сада имамо по двојицу играча на свакој позицији који су спремни и конкурисаће за сатав и по мени мислим да смо комплетирали редове.

Потом су се новинарима обратили и играчи који су овог лета задужели црвено-белу опрему. Сви они, без изузетка, нагласили су да је Војводина велики клуб и да су задовољни и срећни што су се нашли у њеним редовима.

- Знам да су велика очекивања и убеђен сам да ћемо имати квалитет и снагу да изађемо у Европу, али и да што даље догурамо у Купу - нагласио је искусни Никола Дринчић. - Сада нам следи наставак рада, а у Словенији и уигравање линија екипе и формирање игре.

Фото: С представљања нових фудбалера ФК Војводине Фото: Дневник.рс

Новосађани ће рад наставити у Термама Чатеж где ће остати до 12. јула. Тамо је предвиђено да одиграју и шест припремних сусрета, с тим што ће на почетку ривали да им буду словеначки друголигаши, а како време буде одмицало појачаваће се и квалитет супарника. Четири утакмице су већ заказане, а остало је да се види с ким ће то црвено-бели одиграти оне најважније утакмице од којих ће 11. јула сусрет имати и епитет генералне пробе пред првенство.

Верујем у овај тим и играче и пред свима нама је велика обавеза да подигнемо клуб и вратимо се на европски пут-  објаснио је Никола Лазетић.. Практично, крећемо испочетка, али с јасном жељом да идемо само унапред. Убеђен сам да ће воша бити оно што навијачи од ње и очекују.

А. Предојевић

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести