ФА покренула истрагу против фудбалера Оксфорда

ЛОНДОН: Фудбалска асоцијација Енглеске (ФА) покренула је истрагу поводом навода о сумњивим обрасцима клађења током утакмице треће рунде ФА купа између Оксфорда и Арсенала, која је одиграна пре два дана, преноси "Дејли мејл".
fudbal lopta pix
Фото: pixabay.com

ФА је истрагу усмерила на жути картон фудбалера Оксфорда Кирона Брауна. "Дејли мејл" наводи да ФА има доказе у вези са наводном корупцијом, а дошла је и до телефонских порука у којима се тврди да је Браун укључен у кладионичарску превару. У једној поруци приказан је листић за клађење на коме се види да је уложено 200 фунти да Браун добије жути картон. Квота је износила 8:1.

Фудбалер Оксфорда је добио жути картон у 59. минуту због прекршаја над Букајом Саком. Није познато колико је било уплата на ову квоту, али извор близак истрази је рекао да је чуо да су поједини навијачи Арсенала зарадили велики новац, пошто су се кладили да Браун добије жути картон.

Фудбалери Арсенала победили су у понедељак на гостовању екипу Оксфорда са 3:0. Арсенал ће у четвртој рунди ФА купа гостовати екипи Манчестер ситија.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести