„Фењераш“ одолео у Новом Саду

Пролетер - Мачва 1:1 (0:0)
w
Фото: pixabay.com

И поред теренске иницијативе, фудбалери Пролетера нису успели против Шапчана да остваре победу. За то им је недостајало мало више концентрације у фази одбране, која је само једном погрешила и дозволила гостима да изједначе.

Од првог минута Новосађани су кренули ка голу Живковића, али тек у 13. минуту озбиљно је припретио Милан Миросављев. Утрчао је искоса с десне стране у шеснаестерац, шутирао, а лопта је завршила крај супротне стативе. У 22. минуту ударац из угла извео је Бабић, највиши пред голом Шапчана био је Андрејевић, али је голман Живковић био на правом месту. Два минута пре истека првог дела, Новосађани су имали колосалну прилику да надмоћну игру крунишу поготком. Бабић је у шеснаестерцу пребацио Јовановића, овај лопту захватио руком, а судија Новак Симовић показао је на белу тачку. Казнени ударац извео је Милан Миросављев, голман је успео да лопту захвати ногом, она се поново одбила до Миросављева, али је ударац главом нападача Пролетера Младен Живковић ефектно одбранио па се на одмор отишло без голова.

У наставку, у 53. минуту, уследила је класична контра Новосађана, Миросављев је истрчао тридесетак метара, изашао сам испред голмана Живковића и овог пута погодио је мрежу, искупивши се за промашени једанаестерац. Након примљеног гола, екипа из Шапца се отворила, омогућивши доста простора нападачима Пролетера, међутим они нису успели да дођу до повећања резултата. у 74. минуту слободан ударац је извео Милош Адамовић, а највиши у букету играча био је резервиста Бранко Михајловић и савладао голмана Петрића. Просто је несхватљиво да су се чак тројица играча Мачве након слободног ударца сами нашли пред голом, што је кумовало изједначњеу.

Покушавали су до краја утакмице домаћи да дођу до новог вођства, међутим, голман Мачве, најбољи актер сусрета, успео је да одоли тим налетима, па су Шапчани однели злата вредан бод у њиховој борби за опстанак.

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца: 500, судија: Симовић (Ловћенац). Стрелци: Миросављев у 53. за Пролетер, а Михајловић у 74. минуту за Мачву. Жути картони: Радиновић, Пејић (Пролетер), Пејовић, Божић, Гигић (Мачва).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 7, Танасин 8, Андрејевић 6, Леандро 6, Ковачевић 7, Радиновић 7 (Пејић 6,5), Јовановић 7, Смиљанић 7 (Караклајић 6,5), Бабић 7, Маријановић 6,5 (Рушевић), Миросављев 7,5.

МАЧВА: Живковић 8, Пејовић 7, Јовановић 7, Ристивојевић 7, Тошић 6,5, Божић 6,5, Ивић 6,5 (Милинковић), Станојевић 6,5 (Михајловић 7,5), Адамовић 6,5, Дукић 6,5 (Зукановић), Гигић 6,5.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести