Финале Купа ФСГ НС: Младост ГАТ заслужено до трофеја

Фудбалери Младости оправдали су улогу фаворити и заслужено су на крају у витрине донели пехар победника Купа Србије на територији Градског фудбалског савеза Новог Сада.
Д. Иванић/Младост Гат са пехаром Купа ФС ГНС
Фото: Д. Иванић/Младост Гат са пехаром Купа ФС ГНС

На крају меча пехар је предао капитену Луки Слијепчевићу генерални секретар ФСГ НС Александар Шовљански.

На самом почетку уткамице домаћи су се доста мучили да откључају браву одличног голмана Душана Шовљанској који је у неколико наврата спречио Дивца, Јелића и Јованића да га савладају. Умало да стигне казна када је грешку Луке Слијепчевића није искористио Милан Тривуновић, односно голман Алекса Слијепчевић на време је истрчао и спречио најгоре. У следећем нападу Асани је у казненом простору прихватио лопту и погодио сами угао.

Фото: Д. Иванић/Слијепчевић прима пехар од секретара ФСГ НС Александра Шовљанског

Пружили су момци тренера Шведића достојно отпор, па је замало капитен Мајурић био непрецизан, а потом је на другој страни Каурин на муку ставио Шовљанског који је уз помоћ спасио мрежу. И у наставку су се ређали напади пред голом гостију, поново је на сцени био расположени голман Шовљански зауставивши ударце Асанија и Радовића.

Фото: Д. Иванић/Са утакмице финала Купа

Из најлепше акције на мечу коју је започео Швоња наставио центаршутем Вукаљевић, а Радевић је био неумољив, што се испоставило да је био и гол за крајњи резултат.

Младост - Шајкаш 2:0 (1:0)

НОВИ САД: Стадион Младости, судија: И. Кукуда (Петроварадин), стрелци: Асани у 17. и Радовић у 63.минуту.

МЛАДОСТ: А. Слијепчевић 7, Вукаљевић 7,5, В. Слијепчевић 7, Каурин 7 (јовановић 7), Швоња 7, Асани 7, Гојковић 7, Јованић 7 (Поповић 7), Ренић 7 (Радовић 7,5), Јелић 7,5 (Ђекић 7), Дивац 7 (Спасић 7).

ШАЈКАШ: Шовљански 7,5, Граорац 6,5, Павков 6,5, Алемпиш 6,5, Радивојевић 7, Мајурић 7, Марцикић 6,5, Медић 6,5 (Трајиловић), Тривуновић 6,5 (Рулић), Николаш 7, Станковић 7 (Ковачев 6,5).

М. Поповић

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести