ФК Кабел: Караћ асистирао и погађао

Фудбалери Кабела јесењу трку за бодове у Првој лиги завршили су на петом месту. Да није било меча под сумњом са Смедеревом и одузетих 10 бодова Новосађани би презимели на лидерској позицији.
Д. Иванић/ Зоран Караћ најбољи стрелац Кабела
Фото: Д. Иванић/ Зоран Караћ најбољи стрелац Кабела

Наравно, остао је горак укус због казне, али  расположење крај Штранда је и даље одлично, јер је екипа и овако у горњем делу табеле с лепим изгледима да се умеша уи борбу за елиту. Поред неприкосновеног најискуснијег у редовима Предерага Говедарице у екипи без слабог појединца велики удео имао је и вредни универзалац Зоран Караћ. Најбољи играч црвено црних у трећој лиги поред повреде пете пропустио је неколико утакмица, али је са пет голова и асистенција најбољи је стрелац екипе, што је уз квалитетна издања допринело да се неколико пута нађе у тиму кола лиге. .

- Наставили смо и у вишем рангу ниску успеха, започету Војвођанској лиги, настављену у Српској, потврдили и у овој полусезони. Деловали  као хомогена целина. Агилна управа надоградила је тим са неколико новајлија, а најбољи потез био је довођење прекаљеног интернационалца Предрага Говедарице који је зналачки водио екипу, био прави пример младима пристиглих из Војводине. Наравно да је велики удео имао и квалитетан рад стручног штаба, а нама играчима једино је било да све преточимо у игре које су се од нас и очекивале - истиче дете Војводине, а касније успешан у трећелигашима Цементу и ЧСК, сада у Кабелу у коме исписује најлепше странице у каријери.

Убојити универзалац најбоље мечеве карактерише оне са Металцем и Графичарем.

- Изостао сам због повреде у првих неколико кола успешно се вратио против Златибра и када се чинило да је све уреду морао сам због нове повреде да паузирам две утакмице. Захваљујући тренеру Васиљевићу и доктору Братољубу Бркљачи који су на прави начин дозирали повратак до полусезоне сам у континуитету одиграо 16 утакмица. Од већине одличних издања издвојио бих две, против Металца, када смо победили и реми са јесењим прваком Графичарем . Надиграли смо их у свим елементима игре,  али је и срећа била уз “графоса“ па је меч завршен без одлуке. Како смо играли, стварали шансе на конту смо могли имати још десетак бодова. Од оних мечева које смо несрећно ремизирали убрајам  против  Бачке на Сланој Бари, када смо примили погодак у трећем минуту надокнаде. По мени једини заслужени пораз доживели смо у Новом Пазару - објашњава  Караћ.

Заједничком вечером опростили су се кабеловци од године, с великом жељом да и на пролеће наставе где су стали и умешају се у борбу за највиши пласман.

-  Једну битну ствар осим наших индивидуалних квалитета подређених јаком колективу  која је утицала на остварено заборавио сам да поменем. То је феноменална атмосфера у екипи. Играли смо као сложна породица па се изостанак појединаца ни у једном мечу није осетио. Једино нас одузимање бодова мало порерметило, али мсмо се брзо оопоравили и збили редове - каже Караћ.  Фудбалери Кабела су на одмору,а управа клуба  је наговестила да ће и онако јак састав  у зимском прелазном року појачати, како би се упустили у трку за виши ранг.

М. Поповић 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести