ФК Нови Пазар: На стадион без мржње

Фудбалски клуб Нови Пазар поручио је данас својим навијачима да не долазе на стадион, "ако на тај начин лече своје фрустрације" и демонстрирају било који вид насиља.
lopta1
Фото: pixabay.com

У прогласу се навијачима скреће пажња да не долазе на стадион, ако показују било коју врсту мржње, воде политику на стадиону, промовишу национализам, користе стадион за личне или политичке обрачуне и ако ће због њих клуб плаћати драконске казне или играти пред празним трибинама.

Истиче се да је добродошао свако ко воли фудбал, спортски навија за свој клуб и поштује госте, ко се радује победама тима, ко спортски честита противнику када он победи, ко поздравља сваки фудбалски и мајсторски потез, ко бодри свој клуб и када побеђује и када губи.

"Фудбал је ипак само игра, а да би у Новом Пазару он стварно био и један од симбола града, морамо га сачувати од свих ванфудбалских утицаја", поручује се у прогласу.

Како је упозорава, "ово је кључни тренутак за фудбалски клуб Нови Пазар, јер би још једна реприза дешавања од недеље гурнула фудбалски клуб у амбис из којег би се тешко извукао". Наглашава се и да мањини "навијача" не треба дозволити мањини да се кроз њих посматра цео фудбалски клуб, а врло често и цео град.

"Не дозволимо да други од већине људи у Новом Пазару праве оно што они нису, а оправдање за инциденте не мозе више бити 'ко је први почео', пошто се та битка никад не може добити", указује ФК Нови Пазар.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести