ФК Партизан: Асано својевољно напустио клуб

БЕОГРАД: Фудбалски клуб Партизан саопштио је данас да је клуб својевољно напустио Такума Асано, који је на свом Инстаграм профилу написао да је морао да донесе тешку одлуку и раскине уговор, пошто га, како тврди, клуб из Хумске није испоштовао и није успевао да му исплати плату на време.
s
Фото: Youtube Printscreen

"Боли ме што морам да напустим клуб под овим несрећним околностима, јер је ФК Партизан био важан клуб у мојој играчкој каријери. Заиста сам захвалан свима који су ме подржавали током мог рада у Партизану, укључујући и тренера Сава Милошевића, који ме је позвао да се придружим клубу, као и тренера Александра Станојевића, који ми је увек веровао и подржавао ме. Хвала и мојим саиграчима и особљу, као и свим навијачима који су увек веровали у мене и тим", написао је Асано на Инстаграму.

Тим поводом огласио се и клуб, који је навео да је Асано својевољно напустио клуб, чиме је прекршио постојећи уговор о професионалном игрању.

"ФК Партизан ће предузети сва правна средства и пред надлежним органима ФИФА поднети тужбу против играча услед неоснованог одласка и кршења одредби уговора. Очито је да је играч поступио исхитрено, не самоиницијативно, већ по инпуту некога ко мисли да има онолико права колико има моћи. Стога, ФК Партизан одбацује као неосноване и уцењивачке све евентуалне изјаве играча Такуме Асана у вези са његовим статусом", стоји у саопштењу црно-белих.

"Иако непријатно изненађени овим поступком играча, уверавамо све навијаче да је екипа фокусирана на преостале утакмице, са жељом и циљем да сезону оконча освајањем трофеја Купа Србије", истиче ФК Партизан.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести