ФК Партизан нуди нови уговор Саши Здјелару

Иако има много тога непознатог у погледу тога када ће се првенства широм Европе завршити и када ће почети летњи прелазни рок, Партизан је већ кренуо у “операцију Саша Здјелар”.
Saša Zdjelar, foto: FK Partizan
Фото: Саша Здјелар/ФК Партизан/М. Тодоровић

С обзиром на сјајне игре задњег везног црно-белих под командном палицом Сава Милошевића, шеф струке Београђана затражио је од управе клуба да под хитно с овим играчем продужи уговор, који му истиче у јуну 2021. године. У супротном, по правилима УЕФА, одлични фудбалер већ би на зиму могао да потпише за неки други клуб и то без обештећења.

Здјелар је у Партизан стигао на позајмицу из Олимпијакоса, у јануару 2018. године и успео да се избори за стални уговор. Већ тада задњи везни црно-белих и бивши млади репрезентативац Србије показао је завидан квалитет и није чудо што му је понуђена дугорочна сарадња. Истина, било је успона и падова у игри ,,златног орлића из Новог Зеланда“, да би од доласка Сава Милошевића просто експлодирао и приказивао најзрелије партије. Шеф струке црно-белих одмах је пожело да Здјелара задржи на дуже стазе, као једну од окосница тима који би Београђане требало да врати на стазе успеха. Како се за сада може чути, идеја руководства “парног ваљка” је да му уговор продужи до 2023. године, при чему би годишње зарађивао преко 300.000. евра.

Неуморни везиста ове сезоне одиграо је све утакмице за Партизан у Европи, а у првенству је пропустио само два меча, због премора и повреде. Као највећи квалитет сјајног везисте уочено је разумевање игре, добро постављање и игра високог пресинга, чиме је омогућио и офанзивцима Сејдуби Суми и Умару Садику да се прикажу у најбољем светлу. Саша Здјелар је играч који зна како да надмудри противника и одузме му лопту, а не либи се да опроба и шут са дистанце, што је у неколико наврата резултирало спектакуларним головима. Због свега тога, овај играч наметнуо се и као вођа актуелног Партизановог састава и фудбалер који и у будућности може да носи улогу лидера.

Не чуди то што црно-бели желе с њим да продуже уговор, а уколико у томе успеју, завршили би заиста велики посао.      

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести