ФК Партизан одржао Скупштину и иступио из ЈСД Партизан

БЕОГРАД: Фудбалски клуб Партизан одржао је вечерас седницу Скупштине затворену за јавност, а потом издао саопштење у ком је најављено иступање из ЈСД Партизан.
fk partizan
Фото: FK Partizan

Разлог је Скупштина ЈСД Партизан, која је одржана 12. септембра уз доста буре, а на крају је победу над бившим председником ЈСД Партизан Милорадом Вучелићем, који је на челу ФК Партизан, прогласио председник KK Партизан Остоја Мијаиловић.

Његову победу верификовала је Агенција за привредне регистре, а из ФК Партизан поручили су да је ЈСД Партизан поднело кривичне пријаве против Мијаиловића и одговорних лица из АПР.

"Скупштина ФК Партизан, као највиши орган клуба, донела је одлуку да Фудбалски клуб Партизан условно иступи из чланства у Југословенском спортском друштву Партизан. Ова одлука ступа на снагу превентивно и примењује се уколико од стране незаконите наводне управе ЈСД Партизан, без одржавања нове седнице скупштине ЈСД Партизан и злоупотребом овлашћења из члана 21. Статута ЈСД Партизан буде донета одлука којом се одлучује о правима и обавезама Фудбалског клуба Партизан као члана ЈСД Партизан", навели су у саопштењу из ФК Партизан.

Поновили су да не признају победу Остоје Мијаиловића, нити Скупштину ЈСД Партизан на којој је проглашен за председника.

Скупштина ФК Партизан пружила је пуну подршку председнику Милораду Вучелићу, генералном директору Милошу Вазури и Управном одбору.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести