ФК Партизан: Збуњени смо саопштењем Војводине

БЕОГРАД: Фудбалски клуб Партизан саопштио да истиче своју збуњеност и потпуно одсуство разумевања саопштења које је потписао ФК Војводина.
fk partizan
Фото: FK Partizan

"Вајкање над “злехудом судбином” услед одлуке ФШ да за домаћина финалне утакмице Купа Србије одреди град Ниш и његов стадион на Чаиру, полази од потпуно нестатураних и противправних претпоставки. У делу саопштења у ком се истиче како је Београд био домаћин финала Купа седам пута, а Нови Сад само једном пренебрегава се одредба Пропозиција која предвиђа да је по правилу Београд и стадион Партизана увек домаћин финала Купа изузев уколико у финалу не учествује ФК Партизан", стоји у саопштењу црно-белих.

Додаје се ФК Партизан у последње 4 године само једном био домаћин финала Купа Србије, а у међувремену је до трофеја стизао на стадионима у Горњем Милановцу, Сурдулици и на стадиону ФК Црвена звезда.

"Како договора између клубова о месту одржавања финала Купа Србије није било, Пропозиције дају надлежност ФСС да одреди домаћина. Прошле године је ФСС то учинио жребом, премда такав начин избора није обавезан, на шта погрешно сада пледира ФК Војводина. Свих осталих година, укључујући и ову, учинио је то у оквиру својих примарних овлашћења као организатор најмасовнијег такмичења у Србији."

"ФК Војводина, уместо да проучи Пропозиције за фудбалски Куп Србије и потражи бар неког ко правне одредбе уме да тумачи, својим саопштењем настоји да врши притисак на све актере предстојећег финала Купа Србије, укључујући ФСС и ФК Партизан. У нади да ће предстојеће финале бити фудбалски празник у којем ће, овога пута, оба актера на терену остати до краја утакмице, ФК Партизан апелује да се окренемо заједничкој вредности фудбала и његовог великог финалног Куп меча", закључује се у саопштењу Партизана.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести