ФК Војводина: Финале у Нишу ускраћује подршку навијача

Фудбалски клуб Војводина обавештава спортску јавност да је крајње непријатно изненађен одлуком Фудбалског савеза наше земље да финална утакмица Купа Србије, која треба да представља својеврстан празник фудбала, буде одиграна у Нишу.
vojvodina cukaricki
Фото: J. Grlić

„Доношењем одлуке да финале Купа Србије буде одиграно у граду који је 330 километара удаљен од Новог Сада, показана је тежња да, услед велике удаљености и чињенице да ће се меч играти радним даном, фудбалски клуб Војводина на финалном мечу буде ускраћен за подршку неколико хиљада својих навијача, као што је то био случај у свим претходним финалима Купа у којима смо учествовали“, каже се у саопштењу.

Такође, клуб апсолутно разуме и солидарише се са одлуком присталица да не присуствују мечу у Нишу, с обзиром на то да је, узимајући у обзир искуства из претходних година, јасно да би у овом случају полазак на финале морао бити организован још у јутарњим часовима, а повратак у Нови Сад би, уз њихово уобичајено задржавање на стадиону након меча, био могућ тек у јутарњим сатима сутрадан. То су потпуно нехумани услови да би се било коме упутио позив да дође и подржи свој тим на неком мечу.

„Фудбалски клуб Војводина наглашава да је, од девет утакмица колико је одиграо у оквиру финала Купа, чак седам пута то било у Београду и само једном у Новом Саду. Истовремено нам је потпуно нелогично и необјашњиво зашто се домаћинство није могло одредити жребом, тј. извлачењем куглица, при чему би сваки клуб имао 50 посто шансе да буде домаћин на свом стадиону?

Упркос свему, наша екипа ће учествовати у финалу Купа Србије, знајући да ће срца и мисли свих навијача Војводине бити уз наше играче“, истиче се у саопштењу.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести