ФК Пролетер: Жал за пропуштеним шансама

Фудбалери Пролетера доживели су минимални пораз од Јавора у Ивањици.
fk proleter
Фото: Dnevnik.rs

Под вођством тренера Бранка Жигића прекинули су низ од пет утакмица за бодове без пораза. Гол одлуке који је пресудио да Новосађани и поред солидне игре терен напусте поражени био је аутогол Балабановића. Овом победом Јавор се на прави начин реванширао за пораз у нашем најмасовнијем такмичењу. Неуморни везиста појашњава дешавања на терену.

- За разлику од утакмице Купа у којој смо извојевали победу екипа Јавора истрчала је у најачем саставу и са видном намером за реваншем. И ми смо  тражили шансу да наставимо успешан низ. Одлично смо се у првом делу држали у егал утакмици у којој у првом делу није било озбиљнијих прилика. Добро смо се пре меча потковали одакле би нам претила највећа опасност све конце игре држали у рукама. Два минута нас је делило да на одмор одемо резултатом који смо прижељкивали. Након ударца са угла и гужве у нашем петерцу на моју и несрећу саиграча лопта ме је погодила и завршила у голу. Ништа у том тренутку нисам могао да учиним и спречим да се мрежа затресе - јада се Милорад Балабановић.

И поред вођства домаћина Пролетер се у наставку није предавао покушао је да барем дође до ремија.

- Друго полувреме у свим сегментима игре нам је припало. Надиграли смо одличног домаћина, али шта то вреди када нисмо искористили неколико лепих прилика да барем стигнемо до бода. Имали смо два  прекида из којих се озбиљно могао угрозити голман Јавора, а потом  и шансе Чоловића и Рушевића. Нисмо успели па остаје жал за прпуштеним. Срећнија екипа је победила ,а нама остаје да у наредним мечевима надокнадимо пропуштено. Немамо пуно времена за јадиковање обзиром на згуснут термин утакмица.Неће нам бити ни мало лако јер већ у суботу на „Карађорђу“ дочекујемо Црвену звезду. Учесник Лиге шампиона није противник за вађење, али се надам да ћемо пружити жесток отпор, покушати да остваримо повољан резултат - истакао је Милорад Балабановић.

        М. Поповић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести