ФК Раднички: Велика штета нанета клубу и целом граду

НИШ: Фудбалски клуб Раднички из Ниша саопштио је данас да је драстично оштећен одлуком ФСС да се финале Купа између Црвене звезде и Партизана премести у Београд.
Kup Srbije/dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

"Велику штету трпеће и спортска јавност Ниша, као и љубитељи фудбала из овог града и околине, који би сигурно испунили стадион до последњег места. Град Ниш годинама уназад веома успешно огранизује финални турнир Купа Радивоја Кораћа у кошарци, у којем се најчешће за титулу боре управо Партизан и Црвена Звезда, тако да прича о безбедносном ризику једноставно нема утемељење", наводи се у саопштењу Нишлија.

Како се наводи, Раднички је претходних месеци уложио доста средстава у припрему стадиона “Чаир” за финале Купа Србије, па ће због овог потеза бити принуђен да тражи новчану накнаду од Фудбалског савеза Србије.

"Такође, Раднички ће бити ускраћен и за 10 процената зараде од продатих улазница за финални меч, што је озбиљан ударац за клупску касу екипе којој је сваки динар и више него потребан у припремама за нови наступ у квалификацијама за Лигу Европе", додаје се у саопштењу.

"Ниш је деценијама уназад омиљена база за многе репрезентативне селекције наше земље, свака утакмица високог ризика у овом граду је беспрекорно огранизована, а овим потезом је по ко зна који пут омаловажен од оних који мисле да је Београд центар света и да нико ван њега у овој држави не заслужује ништа", поручују из Ниша.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести