Милојевић: Против Напретка за украс, Партизан увек мотив...

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је данас да је последњи меч ове сезоне у Суперлиги против Напретка права прилика да навијачи и играчи на прави начин прославе титулу шампиона.
milojevic, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

"Дошли смо до краја такмичарске сезоне и позвао бих навијаче да поздраве играче који су заслужили признање. Даћемо све од себе упркос чињеници да дуел нема резултатски императив. Очекујем да нас звездаши подрже у што већем броју и да дуел против Напретка буде украс лепог првенства", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре на стадиону "Рајко Митић".

Он је признао да је екипи тешко да пронађе прави мотив у последње време, али и да је добро што је ускоро чека финале Купа са Партизаном.

"Истина је, математички смо узели титулу и дошли је до опуштања, колико год разговарали. То је, да се тако изразим, недостатак великог мотива. Такви смо какви јесмо, кад зацртамо да смо испунили циљ, једноставно станемо. Немамо као друге земље, то је моја замерка велика. Зато ми је драго што играмо са Партизаном у финалу Купа, а исто би био велики меч и са Радничком. Дерби је мотив да се дигнемо и покажемо то што јесмо". 

Милојевић није желео да превише шири причу око неизвесности да ли остаје на клупи Звезде.

"Немојте о томе (новинарима прим. аут), јавност не би требало да брине. Имаћемо разговоре, не бих волео да се прави сага. Нисам протагониста, требало би сести и разговарати о свему".

Дотакао се и одлуке да се промени града одигравања Купа Србије, из Ниша у Београд.

"Финале Купа је одлучено из других разлога, да се не игра у Нишу. Немам нешто специјално да казем, сасвим нам је свеједно. Драж је што играмо против Партизана, за трофеј на крају сезоне".

Милојевић је поручио да, без обзира на потцењивачке наводе, Суперлига квалитетно такмичење са талентованим младим играчима.

"Наша лига је доста талентована. Доста потцењивацки гледамо на првенство, а оно што ме истински радује је да ће Савез да уложи у инфраструктуру. ФШ ради добар посао, имамо квалитет, мислим да ће урадити 10 терена и то је добра ствар. Талентована деца моћи ће да се развијају, да играју брже и то ће подићи квалитет", закључио је Милојевић, уз уверење да ће бити српски фудбал бити све бољи.

Утакмица између Црвене звезде и Напретка игра се у недељу од 19 сати на стадиону "Рајко Митић", а сат раније почиње свечана церфемонија прославе 30. шампионске титуле. 

 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести