ФК Слога: Дарко Грујић за клупску историји

Поучени искуством из прошле сезоне, када их је слаб учинак током уводних кола касније коштао борбе за опстанак, фудбалери Слоге из Темерина у нову трку на војвођанском југу ушли су озбиљније, па је и бодовни биланс задовољавајући.
М. Менићанин /Дарко Грујић (Слога) у дуелу са  Гораном  Ђукићем (Младост)
Фото: М. Менићанин /Дарко Грујић (Слога) у дуелу са  Гораном  Ђукићем (Младост)

Да није било пораза на премијери од имењака из Ердевика, утисак би био у потпуности обојен позитивним нијансама, али ни овако нема разлога за превише критика, нарочито имајући у виду резултат из општинском дербија. Темеринци су били убедљиви против Младости (4:0), а у Бачком Јарку су приказали најбољу партију, посматрано уназад неколико година. -Играчи су ме учинили поносним, било је милина посматрати их како се лавовски боре. Имам утисак да их је амбијент додатно инспирисао, надиграли смо ривала у свим сегментима. Прославили смо победу са навијачима и окренули се утакмици са Јединством из Руменке.Јарачанима желим да што пре ухвате ритам и крену ка средини табеле – каже председник Слоге  Јован Балабан.

Први пут актер дербија био је тренер Душан Медић. Тактику је поставио храбро, инсистирајући на офанзиви. Направио је рокаду на голу, где је поверење добио Душан Војводић, нанизавши пар одличних одбрана. -Овакве утакмице инспиришу играче и тренере. Веровао сам у тим, али ни у сновима нисам очекивао овако убедљив тријумф. Вратило нам се за пропуштено на премијери са Ердевичанима. Били смо озбиљни, растрчани и концентрисани у завршници. Инсистирао сам да проток лопти ка офанзивцима буде брз, играчи су све испоштовали и они су јунаци. Када индивидуални квалитет подреде екипи успех не може да изостане. Пред нама је још пуно изазова, трка је тек почела – поручио је  Душан Медић.

Стрелац четири гола Дарко Грујић обезбедио је место у клупском алманаху.


Бановић се вратио, чека се капитен

Повратник из Борца (Шајкаш), везиста Стефан Бановић због повреде пропустио је три кола. Шансу на Ливадици је добио са клупе, а чим је ушао у игру одиграо је улогу асистента. Недостајао је капитен Васо Зелић, напукло му је ребро, док је Никола Томић узео папире и прешао у ТСК.


-Утисак је феноменалан.Екипа је одиграла на високом нивоу, а без асистенција саиграча не би било ни мојих голова. Добили смо прегршт комплимената за игру, идемо добрим путем. Ово ми је била најбоља партија у каријери, дуго ћу је памтити. Код првог гола акцију је почео Марко Вујовић, док сам на другој стативи реаговао на центаршут Немање Стојшића. Затим сам био сналажљив из гужве у казненом простору, док су код трећег и четвртог гола лопту сервирали Бошко Паповић и Стефан Бановић – каже Дарко Грујић. Са шест голова тренутно је водећи стрелац лиге. Није оптерећен личним учинком, а наглашава да му одговара стил игре црвено-белих, на гол више. -Битно је да све иде по плану. Остаје жал због испуштених бодова против Ердевичана, али и то је фудбал. Ако наставимо овако да се боримо брзо ћемо се позиционирати међу водећима. Нема еуфорије после дербија, свесни смо да је свака наредна утакмица нови тест. Тежак задатак нас очекује и против Јединства из Руменке. Не смемо да се опуштамо, желимо да останемо на победничком колосеку – нагласио је Дарко Грујић, централна фигура комшијског дербија.

Текст и фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести