ФК Тиса из Адорјана: Српсколигашко друштво достижно

Фудбалери Тисе из Адорјана зимују на трећем месту у Војвођанској лиги – Север, са заостатком од три бода за лидером Младости из Бачког Петровца и два за другопласираним Србобраном.
Caba Borsos
Фото: Чаба Боршош, фото: Дневник

Председник Тисе Чаба Боршош истиче амбиције и јасан циљ, освајање првог места и пласман у Српску лигу – Војводина. Од врха табеле састав из Адорјана деле само два степеника. Боршош није незадовољан јесењим пласманом на треће место, али је, сумирајући учинак у првом делу првенства, уверен да је екипа глатко могла да буде и прва. Тим из Адорјана је јесенас остварио девет победа, уз четири ремија и један пораз, па Боршош указује на то да је основни разлог неосвајања лидерске позиције био у превише нерешених исхода.

„Доста промена имали смо у клубу током лета, уочи почетка сезоне. Оне се огледају у играчком кадру и ангажовању новог тренера Игора Теслића, коме још увек недостаје искуства. По мени, требали смо да будемо први, али та три бода колико нам бежи ривал из Бачког Петровца, не чине велику и недостижну разлику. Сви јачи ривали у пролећном делу првенства долазе нам у госте, тако да мислим да можемо заостатак да надокнадимо и реалан је наш циљ да будемо прваци“, категоричан је био Боршош.

Први човек ФК Тиса потврђује да су амбиције освајање првог места и да у идућој сезони клуб из Адорјана старује у српсколигашкој конкуреницји.

„За пролеће неће бити неких већих промена што се тиче састава. Изузев Александра Миликића који је на проби на Кипру, за сада сви остају на окупу, а припреме почињемо данас. Уколико Миликић ипак оде, потрудићемо се да му нађемо адекватну замену. Прву фазу припрема одрадићемо у фискултурној сали школе у Адорјану,  спортској хали Бање Кањижа и на нашем терену. Верујем да ће екипа бити спремна за почетак првенства.“

Главни конкуренти у борби за прво место, према очекивању Боршоша, биће управо екипе из Бачког Петровца и Србобрана.

„У Србобрану смо јесенас играли нерешено, а требали смо да победимо с барем два гола разлике, док смо у Бачком Петровцу тријумфовали. То потврђује да нам је место на лидерској позицији. Међутим, има неколико екипа које нам никако не леже, попут Младости из Турије, јер од када смо у истом друштву никако не успевамо да их победимо, чак ни код куће. Не знам да ли је то због “Кобасицијаде” или због нечег другог, али и у Турији смо имали осам стопостотних шанси. Ипак, верујем, да ћемо у другом делу првенства бити успешни и да ћемо остварити наш циљ“, истакао је Чаба Боршош.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести