ФК "Трепча" у Српској лиги после 17 година

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: ФК "Трепча" играће после 17 година у Српској лиги, а вест да се клуб пласирао у виши ранг такмичења одушевила је становнике не само Косовске Митровице, него свих љубитеља фудбала са простора АП КиМ, који памте успехе једног од најстаријих друголигаша старе СФРЈ.
lopta_u_mrezi_1
Фото: Dnevnik.rs

"Оно у шта је мало ко веровао ипак се обистинило. Нова управа на челу са Миланом Радоичићем од самог преузимања клуба имала је само један циљ-улазак у виши ранг такмичења и враћање клуба на старе стазе успеха и славе", саопштио је фудбалски клуб "Трепча".

И поред почетних лоших резултата када је клуб у 5. колу био на последњем месту, доласком нове управе и довођењем искусног тренера Милојка Гошића све је кренуло како се пожелети може.

Играчи су кренули са редовним тренинзима а управа је своје обавезе према њима извршавала и више него редовно, што се вратило одличним резултатима. У следећих осам кола освојено је 19 бодова, што је на крају јесењег дела сезоне дало управи мотив да се додатно појача играчки кадар и да се проба да се колико толико приближи водећој екипи Сушице из Крагујевца.

Упоредо радило се на сређивању терена, набавци потребних машина за одржавање терена, сређивању економата, набавци нове опреме, реновирању канцеларија у граду и свега осталог што приличи једном озбилкном и амбициозном клубу.

Тамо где је стао тренер Гошић који је нажалост због породичних проблема мора да се повуче, наставио је нови тренер Зоран Лучић који је успео да за врло кратко време задобије поверење свих играча и настави са одличним резултатима.

Нажалост, велика бодовна разлика је ипак била недостижна тако да је ФК "Трепча" на крају сезоне 2018/2019 заузео високо треће место.

И поред великих проблема на које је клуб наилазио услед тешке политичке ситуације на простору АП Косова и Метохије, нова управа на челу са Миланом Радоичићем није губила наду, па се у једном тренутку појавила тада минимална шанса да се ипак оствари циљ. 

Причало се о проширењу лиге, о проблемима ФК Слободе из Ужица и нади да се ФК "Трепча" као трећа пласира у виши ранг.

Сан је постао јава и вест да се ФК“Трепча“ пласирала у виши ранг такмичења одушевила је становнике не само Косовске Митровице него свих љубитеља фудбала са простора АП КиМ који памте успехе једног од најстаријих друголигаша старе СФРЈ.

Ових дана на адресу клуба стижу честитке са свих страна а посебно од легенди клуба чије слике красе клубске просторије.

"Управа клуба ће знати да цени велику подршку од спонзора клуба, а пре свега од ''Банке Поштанске штредионице'' АД Београд,''МТС ДОО'' Северна Митровица, Општине Косовска Митровица и од многих других.

Циљ у наредној сезони је улазај у Први лигу", саопстио је ФК "Трепча".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести