ФК Војводина: Дошло и отишло 20 играча

Под сенком последњих догађаја у клубу, завршен је летњи прелазни рок у ком је Војводину напустило 20 играча, а исто толико је дошло у клуб.  Општи утисак је да су далеко квалитетнији играчи отишли, али то ће време потврдити или демантовати.
Немања Суботић
Фото: ФК Војводина

Отишли су: Марко Кордић, Емир Лотинац, Филип Кнежевић, Страхиња Крстевски, Саша Ћурко напустили су клуб и још су слободни. На крају прошле сезоне, уговори су истекли Дарку Пушкарићу ( отишао у Чукарички), Синиши Бабићу (Лариса) и Александру Палочевићу (Арока). Поред њих, са „Карађорђа” су отишли и Богдан Планић (Стеауа), Марио Маслаћ (Иртиш), Никола Ковачевић (Раднички Ниш), Марко Ђуришић (Мачва), Филип Малбашић (Тенерифе), Милан Спремо (Бачка), Урош Стаменић (Борац Чачак), Никола Трујић (Левски Софија), Дејан Мелег (Кајзериспор) и Стефан Ђорђевић (ОФК Петровац). Војводину је напустио и Милан Бубало, који је овог лета дошао из тајландског Патаја јунајтеда, а потом напустио клуб. Такође, Дарко Јовић је прослеђен на позајмицу у ЧСК Челарево, а Марку Бачанину је раскинут уговор на штету клуба.

Са друге стране, последњег дана прелазног рока на „Карађорђе” је стигло шест нових играча: Даниел Аврамовски (позајмица из Олимпије до краја сезоне), Јеврем Коснић (Ређина), Марко Богојевић (Дахау, Немачка), Ада Ђезири (АСО Члеф, Тунис), Дамир Којашевић (Вардар) и Синиша Саничанин (Младост Лучани), с тим да је Богојевић одмах прослеђен на позајмицу у Раднички из Шида. Раније су дрес Воше задужили Ренан да Силва Алвеш (Капаз Гања, Азербејџан), Лука Вујановић (Ловћен), Стефан Цебара (Утенис, Литванија), Немања Суботић (Будућност Добановци), Милан Миросављев (Пролетер), Стефан Михајловић (Борац Чачак), Ивица Јовановић (Викингур, Исланд), Огњен Ђелмић (Дебрецен), Хрвоје Ризвановић (Албон Бајерн, Немачка), Бојан Батар (Борац, Бањалука) и Васко Калезић (Зета). На позајмицу из Хофенхајма, стигао је Корејац Ин-Хјеок Парк, док се из Челика (Зеница) са позајмице вратио Џенан Бурековић.

Из Омладинске школе „Илија Пантелић” у први тим су прекомандовани голман Вукашин Пилиповић, штопер Ранко Веселиновић и везисти Петар Мићин, Кристијан Живковић и Александар Месаровић. У међувремену, Петар Мићин је поднео захтев за раскид свог стипендијског уговора и потписао петогодишњи уговор са Чукаричким.

Д. Кн.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести