ФК Војводина не продужава сарадњу са Лалатовићем

Управни одбор Фудбалског клуба Војводина одржао је седницу, на којој је, како смо сазнали, разговарано о више занимљивих тема. Ипак, најзанимљивија од њих односила се на будући статуса шефа стручног штаба Ненада Лалатовића, па је већином гласова (5:1), одлучено је да се с њим не продужи сарадња.
е
Фото: Ј. Грлић

Уговор му истиче 31. маја и челни људи Воше овластили су спортског директора Милана Косановића да одмах почне разговоре с потенцијалним кандидатима за новог тренера. Као разлог за овакву (не)очекивану одлуку, наведено је „концепцијско неслагање“ између две стране у времену које предстоји, за које је познато да су црвено-бели из Српске Атине донели одлуку да подмладе екипу, као и да учине додатни напор како би млађи играчи постали тржишно неупоредиво занимљивији.

Чланови УО једногласно су решили и то да се неће продужавати сарадња ни с већином фудбалера којима на крају сезоне истичу уговорне обавезе. То су Жељко Бркић, Петар Бојић, Никола Дринчић, Аранђел Стојковић, Ђорђе Ђурић, Славко Бралић, Синиша Саничанин, Никола Андрић и Миодраг Гемовић. Некима од њих, ипак, биће понуђена нова сарадња и остаје да се види то да ли би они могли да остану у црвено-белом дресу и у наредном првенству.

Наш извор подвукао је и то да до ни с једним тренером није разговарано о томе да у новој сезони преузме вођење Старе даме, а да се од спортског директора очекује да обави разговоре с потенцијалним кандидатима и да онда изађе пред чланове УО с именима двојице или тројице од њих. Одлуку о томе ко ће да наследи Ненада Лалатовића, донеће управо чланови Управног одбора клуба.

-Садашња екипа обезбедила је Војводини нови излазак у Европу и освојила је Куп Србије прошле године, што су свакако озбиљни резултати – подвукао је Милан Косановић. – Упркос томе, нисмо после тог домета успели да продамо ни једног играча и, сходно новоусвојеној политици клуба, желимо да постанемо тржишно атрактивнији. Нисам још увек разговарао ни с једним од тренера који би могли да нам буду занимљиви, мада се током последњих дана могло у појединим медијима чути како сам то ипак учинио. У сваком случају, стручњаци који имају иза себе резултате биће нам интересантни, а сигуран сам и да је само име Војводине велики магнет за бројне тренере.

Ненад Лалатовић: Желео сам да останем, УО ме није хтео

„Дневник“ је позвао и Ненада Лалатовића и замолио га за његово виђење одлуке Управног одбора Новосађана да с њим не продужи сарадњу. Истичући да ће свој уговор с Војводином да одради до краја, он је нагласио и то да црвено-белима жели све најбоље, а да ће он да потражи нову средину у којој ће од лета да настави каријеру.

-Прихватио сам захтеве које је управа имала и подмладио сам тим Војводине, уврштавајући у поставу пет-шест младих играча – додао је Лалатовић. – Увео сам екипу у Куп конференције, што је у овој сезони и био циљ, али то, очигледно, није било довољно да ми УО понуди продужетак сарадње. Мојој Војводини желим све најбоље, а из ње одлазим уздигнуте главе, као трофејни и најуспешнији тренер у историји клуба. Навијачи морају да знају то да сам желео да останем у клубу који искрено волим, али да ме управа није хтела. Захваљујући клубу, доживео сам и то да сам постао народни човек, да ме људи препознају и прилазе ми, што сам доживео и у Шапцу и на то сам посебно поносан.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести