ФК Војводина: Омладинци Топић и Савић конкуришу за тим

Победа над Динамом (3:1), прва у наставку суперлигашке сезоне, осоколила је фудбалере Војводине.
Dragoljub Savic i Mirko Topic/D. Vukicevic
Фото: Д. Вукићевић/Драгољуб Савић и Мирко Топић на јучерашњем тренингу Воше

Пред њима је сутра изузетно важна утакмица са Радником и они су, после дуела с Врањанцима, продужили боравак у Сурдулици. Црвено-бели тренирају на терену локалног ОФК Алакинце, кују планове како да стигну до нова три суперважна бода, како би (не)очекивано поново постали конкурентни за пласман у плеј-оф пред сусрет 30. кола на “Карађорђу” с Партизаном. Јуче су се тиму  прикључили омладинци Мирко Топић и Драгољуб Савић, које је шеф струке Радован Кривокапић позвао како би надокнадили изостанке Вука Митошевића, Милана Ђурића и Дамјана Гојкова. Ова тројица играча у дуелу са Динамом акумулирали су жуте картоне и због тога ће морати да прескоче следећу утакмицу.

- Нисам очекивао да бих могао да се прикључим првотимцима у Сурдулици, али, када сам видео ко је добио картоне против Динама, претпоставио сам да таква могућност постоји - рекао је Мирко Топић, дефанзивни везни, рођен 2001. године. - Када се таква претпоставка испоставила тачном, био сам изузетно срећан и надам се да ћу сутра бити у комбинацији за тим. А ако још и заиграм, спреман сам да пружим и 200 одсто, само да Војводина упише сва три бода и направи велики корак ка плеј-офу. Одрадили смо јуче тренинг и очекујемо, верујемо и спремни смо да јурнемо ка победи над Радником, а да онда против Партизана потражимо пут који би нас одвео међу првих осам тимова и учешћу у плеј-офу.


Награда за добар рад и игре

Младићи Војводине били су најбољи у јесењем делу првенства у Омладинској лиги Србије, а сада се налазе на другом месту на табели, на бод заостатка од лидера Црвене звезде. Добре партије препоручиле су шефу струке првог тима Новосађана  Кривокапићу већи број чланова омладинског тима и они се све више намећу да у најкраћем року постану стандардни првотимци у сениорској екипи.

- И овај позив Савићу и мени, као и чињеница да је ту и Зукић, најбоља је потврда наших добрих игара и рада - оценио је Топић. - Уједно, то нам је и награда за уложени труд и стимуланс да још боље тренирамо и потражимо своје место у првој екипи.


Топић и Савић су у недељу одиграли сусрет Омладинске лиге Србије, у којем су Новосађани савладали Вождовац (3:0). Крилни нападач Драгољуб Савић први пут ће се наћи у комбинацији за састав црвено-белих, али не осећа трему и, уколико заигра, тврди да је спреман да одговори изазову.

- Мислим да ћу сигурно бити међу 18 кандидата за тим, а на тренеру Кривокапићу је да одлучи хоћу ли и заиграти у овом важном сусрету - нагласио је Савић, такође рођен 2001. године. - Срећан сам што тренирам с првотимцима и што се налазим у Сурдулици и свестан чињенице у каквој се ситуацији Воша налази, односно да нам у сутрашњој утакици једино победа игра. Верујем да ћемо се максимално добро тактички припремити, али, искрено, најважније је то да тријумфујемо, како год знамо и умемо. Старији играчи су нас одлично прихватили, тако је, уосталом, од када радимо с њима, а пуно ми значи то што су овде и наши вршњаци Дејан Зукић и Михајло Нешковић, што нам умногоме олакшава брзу адаптацију.

Повређених играча нема, ако се изузму Огњен Ђуричин, Винсент Езе и Коне Секу, који нису ни путовали на две утакмице у Сурдулици. Тренер Кривокапић довео је на југ Србије укупно 20 фудбалера, сада је та бројка повећана за Топића и Савића, а за сусрет с Радником конкурисаће укупно 19 играча.

Дуел Радник - Војводина игра се у среду од 18 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести