ФК ВОЈВОДИНА Осамнаестогодишњи Зукић ставио потпис

Најављујући нову сезону, нови-стари тренер Војводине Ненад Лалатовић напоменуо је да су победе у прва три кола од велике важности.
Dejan Zukić važi za jednog od najtalentovanijih Vošinih fudbalera  Foto: J. Grlić
Фото: Дејан Зукић важи за једног од најталентованијих Вошиних фудбалера  Фото: Ј. Грлић

Још увек се црвено-бели уигравају, ствари полако лежу на своје место и, како је нагласио, зато је битно да тим побеђује и када не игра онако како је он то осмислио. Новосађани су савладали Мачву у Бачкој Паланци (3:1) и Напредак у Крушевцу (2:0), а тек од наредног кола и дуела с Радом почеће да наступају на „Карађорђу“. Све, дакле, иде онако како је то Лалатовић и испланирао, иако се мора нагласити да нимало једноставно није било савладати ривале у прве две рунде. Упорност, храброст и фокусираност, уз тактичку дисциплину, довели су црвено-беле до тренутно другог места на табели и, утисак је, буђења фудбалског Новог Сада и његовог  повишеног интересовања за наступе старе фудбалске даме.

Јунак утакмице на стадиону испод Багдале био је омалени Огњен Ђуричин, стрелац првог, прелепог еврогола у 49. минуту. Уз то, овај брзоноги фудбалер задавао је силне проблеме одбрани домаћина, још неколико пута био је у ситуацијама за постизање гола и заслужио је да буде проглашен играчем сусрета.

За гол који сам постигао, лопту је из корнера убацио Никола Дринчић, а неко из одбране избио је ка рубу шеснаестерца. Био сам на правом месту, лопта ми је савршено легла и као тане је улетела у мрежу (Огњен Ђуричин)

- Наравно да смо сви задовољни због важне победе, јер је Напредак увек изузетно незгодан домаћин – рекао је Ђуричин. – За гол који сам постигао, лопту је из корнера убацио Никола Дринчић, а неко из одбране избио је ка рубу шеснаестерца. Био сам на правом месту, лопта ми је савршено легла и као тане улетела у мрежу. Погодио сам место сам углао, тамо где се спајају пречка и статива и голман Крушевљана није имао баш никакву шансу да ту било шта учини.

У другом полувремену  Новосађани су показивали велику озбиљност у приступу, нису дозвољавали Ивановићу, Десанчићу, Павићевићу и саиграчима да се разиграју, иако је Напредак имао нешто већи посед лопте. Изостајале су, међутим, праве прилике, што је свакако било последица учинка одбрамбеног дела тима Војводине. Само је у првом минуту надоканде у првом полувремену Павићевић имао одличну шансу, а други пут је изистински Напредак запретио у 86. минуту, када се пред голманом Роцковим створила гужва, али без ударца ка голу. На другој страни, у 80. минуту Ђуричина је заменио Дејан Зукић, који се потрудио да стави потпис под победу у трећем минуту додатног времена.


За утакмицу против Рада бесплатан улазак на "Карађорђе"

После  две победе на старту новог шампионата, у 3. колу Војводина ће против Рада коначно заиграти на свом „Карађорђу“. За ту утакмицу, како је најављено из клуба, навијачи ће на благајни стадиона на дан утакмице моћи бесплатно да преузму улазницу, а до наредног дуела с ТСЦ-ом  биће доступне и сезонске улазнице за сезону 2019/20. Војводина је припремила специјално изненађење за најверније навијаче, с обзиром на то да ће власници сезонских улазница од прошле сезоне моћи бесплатно да их замене за нове, док ће остали моћи да купе сезонску улазницу по 50 посто нижим ценама у односу на прошлогодишње. Према речима председника клуба Војислава Гајића, Војводина на тај начин жели да се захвали за подршку навијачима у минулој сезони, а овим гестом уједно и обележи јубилеј -  105 година постојања.

– У нову сезону смо ушли са циљем да изборимо пласман у Европу, али и са много већом енергијом и позитивнијом атмосфером унутар клуба, што се осећа у сваком његовом сегменту. Наравно, Војводина није и никада не може да буде права уколико нема подршку својих навијача, којима се најпре захваљујем на томе, али их и позивам да ове сезоне у још већем броју долазе на наше утакмице – поручио је Гајић.

Од ове сезоне сва физичка и правна лица моћи ће да купе сезонску улазницу и за ВИП ложу по цени од 500 евра. Датум замене и продаје сезонских улазница биће накнадно саопштен.


- На овај начин сам се захвалио тренеру Лалатовићу за то што ми све чешће указује прилике – уз осмех је рекао 18-годишњи фудбалер. – Трудим се да сваки тренутак који проведем у игри максимално искористим и, ево, сада сам био стрелац. Пресрећан сам, ухватила ме је еуфорија и несвесно сам по постизању гола скинуо мајицу, због чега сам добио жути картон. Потрудићу се да ми се то више не догађа, али, разумите, био сам стварно срећан. Војводина полако почиње да подсећа на ону екипу каква је некада била и надам се, ма – убеђен сам да ће у суботу на „Карађорђу“, на отварању сезоне на нашем стадиону, бити пуно гледалаца. У Крушевцу су били уз нас, бодрили су нас током свих 90 минута и мислим да смо им се лепо захвалили новом победом.

Као и код гола Ђуричина, Зукић је направио праву малу бравуру у контри, „поломио“ је штопера Напретка Пајовића и матирао голмана Живковића.

- Бојић ми је лепо пропустио лопту, јер је био у офсајду. Прихватио сам је, кренуо ка голу и решио да сам завршим акцију. Успео сам у намери и сада једва чекам суботу и сусрет с Радом пред нашим навијачима, јер верујем да ћемо се поново сви заједно радовати – најавио је талентовани Зукић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести