ФК Војводина: Потписао и Душан Стевановић

Као што је „Дневник” најављивао, јуче је двогодишњи уговор с Фудбалским клубом Војводина потписао Душан Стевановић (25), досадашњи штопер Радника.
ФК Војводина/ Вошине новајлије Душан Стевановић и Александар Буснић
Фото: ФК Војводина/ Вошине новајлије Душан Стевановић и Александар Буснић

Реч је о играчу који је у прошлој сезони, управо под диригентском палицом тренера Славољуба Ђорђевића, који је овог лета преузео црвено-беле из Новог Сада, имао изузетно значајну улогу у екипи из Сурдулице, чиме је изазвао повећано интересовање многих тимова. Војводина је била најбржа и најконкретнија, па је овај младић задужио црвено-белу опрему и значајно појачао конкуренцију на месту централних бекова.

Стевановић игра левом ногом, чиме је “стара дама”, како се верује, компензовала одлазак репрезентативца БиХ Синише Саничанина у Партизан. Спортски директор Љубиша Дунђерски при том је наговестио да ће покушати да доведе још једног играча на овој важној позицији, пошто су редове старијег новосадског суперлигаша напустили и Славко Бралић, односно Ђорђе Ђурић, па тренер Ђорђевић за сада може, поред Стевановића, да рачуна још само на Владимира Ковачевића и, по потреби, Младена Деветака, као и на неколицину талентованих млађих играча из сопствене омладинске школе.

Душан је рођен 22. јуна 1996. године у Нишу, висок је 186 цм, тежак 79 кг, а током каријере наступао је и за Динамо из Врања.


Буснић: Феноменални услови

Пре Стевановића, уговор с Новосађанима, али на три године, потписао је и Александар Буснић (23), дојучерашњи првотимац Рада. Игра на позицији дефанзивног везног и зимус је био део репрезентације Србије која је одиграла два сусрета на турнеји по средњој Америци.

- Већ готово две недеље сам у Новом Саду и уверио сам се у то да су услови за рад у ФЦ „Вујадин Бошков” феноменални - истакао је Буснић, иначе рођени Београђанин. - Упознајемо се, а за који дан одлазимо на припреме у Словенију и верујем да ћемо првенство дочекати максимално спремни. Добили смо и првог европског ривала, екипу литванског Паневежиса, која је пуна странаца. Ипак, верујем да нећемо имати проблема око пласмана у трећу рунду квалификација за Лигу конференција.  


- Заиста је феноменалан осећај када постанете фудбалер Војводине - рекао је Стевановић. - Реч је о клубу с богатом и дугом традицијом, а навијачима црвено-белих поручујем да од мене могу да очекују максимални напор и ангажман на сваком тренингу и утакмици. Знам да су очекивања велика и верујем да ћемо да приказујемо добар фудбал и обезбедимо што бољи пласман у Европи, а да ћемо у домаћем првенству поново да будемо у самом врху табеле. Радује ме, такође, прилика да поново сарађујем с тренером Ђорђевићем, а важно ми је и то што су ме нови саиграчи одлично прихватили и што сам имао могућност да се уверим да у тиму влада одлична атмосфера.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести