ФК Војводина представила новајлије и омладинце који су потписали прве професионалне уговоре

Склапајући мозаик за тим који ће боје ФК Војводина бранити у пролећном делу првенства, у редове Новосађана су у овом прелазном року стигла тројица нових фудбалера.
predstavljanje igraca fk vojvodina FF__4712 (1)
Фото: Председник клуба Душан Влаовић и фудбалери на промоцији, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Повратник у редове црвено-белих после више од пет година, дефанзивни везни играч Вук Митошевић, као и нападачи, Либеријац Секу Коне и Бојан Матић, појачали су конкуренцију у екипи, док су чланови омладинског тима Игор Јеличић, Немања Тороман, Марко Бјековић, Андреј Јаковљевић и Милан Видаков, потписали прве професионалне уговоре. Због тога је у Фудбалском центру “Вујадин Бошков” јуче уприличена њихова промоција, којој су, осим самих играча, присуствовали и председник клуба Душан Влаовић, односно шеф стручног штаба Радован Кривокапић.

„Вредно су људи задужени за прелазни рок у ФК Војводина радили током минулог периода“, истакао је Влаовић.

„Нисмо планирали да доведемо пуно нових фудбалера и желели смо да се појачамо на три позиције. Реализовали смо две од тих жеља, па смо, после дужег времена, ангажовали врсног нападача Бојана Матића, који је био наша велика жеља и прошлог лета. Уверен сам да ће на пролеће постићи велики број голова и допринети томе да поправимо катастрофални учинак од јесенас.“

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Привилегија и част

У име омладинаца, новинарима се обратио капитен младог тима Игор Јеличић.

„Сви заједно смо захвални управи због потписивања првих професионалних уговора, јер велика је привилегија бити део ФК Војводина“, подвукао је Јеличић.

„Прошли смо кроз комплетну омладинску школу, имали смо у њој доста успеха и сада је пред нама задатак да одговоримо на указано поверење.“


Влаовић је потом поздравио и све остале младиће од којих навијачи новосадског суперлигаша пуно очекују у наставку Суперлиге Србије.

„Вук Митошевић није наш нови члан, јер је поникао у овом клубу, осећа га веома добро и већ је почео да доказује играма и понашањем да ће бити пун погодак. Што се Конеа тиче, очекујем да ће вредним радом и понашањем учинити све не би ли се нашао у стартној постави Војводине. Посебно задовољство и будућност клуба су чланови наше омладинске школе који су потписали прве професионалне уговре и то је већ друга гарнитура тих дечака који су заслужили ово поверење. Остали ће током наредних дана учинити исто, јер је наша школа, на челу са директором Душком Грујићем, светла тачка клуба. Ти дечаци су први на табели у Првенству Србије, међу њима пуно репрезентативаца и раскошних талената и верујем да ће већ у наредним сезонама постати окосница наше екипе“, додао је Влаовић.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)


Влаовић: Различите оцене успешности

Предесеник Управног одбора ФК Војводина Душан Влаовић је посебно подвукао:

„Пре годину дана када смо преузели вођење клуба, поделили смо ангажман на два дела. Први је била финансијска консолидација и она је урађена прилично успешно. Када бих је оцењивао, дао бих јој - осмицу. Други део, међутим, био је везан за спортско деловање и, по мени, нисмо у том домену заслужили више од оцене - два.“


Шеф стручног штаба Радован Кривокапић је нагласио да су се првотимци пре два дана вратили с припрема у Турској, где су имали готово идеалне услове за рад. Додао је притом да ће остварени рад на жељеној игри, тест успешности имати у првенственим сусретима.

„Био нам је потребан гол играч и довели смо Бојана Матића који се својим профилом уклапа у наше замисли и може пуно да нам помогне“, нагласио је Кривокапић.

„Јако је битно и то што је војводинаш, баш као што је важно и то да је Митошевић дете Воше, а била је и моја велика жеља да га видим у тиму. Омладинци су радом у Белеку показали да ће озбиљно конкурисати за екипу и за њих је све ово само први корак на путу ка заједничком циљу, а то је да Војводину вратимо на стазе старе славе.“

Фото: Дневник (Ф. Бакић)


Уговори

Вук Митошевић је уговор с Војводином потписао на годину и по дана и задужио дрес са бројем 31, Бојан Матић је параф ставио испод обавезе на две године и носиће број 9, док се Коне обавезао такође на две године и играће у дресу с борјем 99. Млади голман немања Тороман (дрес број 32) потписао је на три године, док су се четврогодишњу верност Војводини обавезали Марко Бјековић (39), Андреј Јаковљевић (27), Игор Јеличић (38) и Милан Видаков (42).


Потом су се представницима медија обратили и сами фудбалери, који ће током наредног пролећа носити црвено-бели дрес.

„Изузетно ми је драго што сам поново у Војводини. Свестан сам ситуације у којој се екипа налази и даћу максимум да испунимо циљеве који су пред нама. Старији сам, зрелији и искуснији него када сам одлазио, знам шта се од нас очекује и спреман сам за нови изазов“,  поручио је Вук Митошевић.

Секу Коне је поручио:

„Већ месец дана сам у Новом Саду, желим да будем део овог тима и верујем да можемо пуно да урадимо у наставку првенства.“

Рођени Банаћанин Бојан Матић је додао:

„Захвалан сам људима из клуба на реализацији мог трансфера“, категоричан је био Матић.

„Ово је за мене велики тренутак и остварење дечачких снова, јер сам постао део великог клуба. Већ у недељу ћу се прикључити саиграчима и верујем да ћемо се на крају првенства радовати сви заједно. Мој основни задатак су голови и не осећам посебан притисак због тога. Добро сам физички припремљен и спреман да одмах уђем у пун тренинг.“

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести