ФК Војводина: Представљени Путинчанин и Езе

Данас преподне фудбалери Војводине имали су слободно, па је та прилика искоришћена за представљање двојице нових играча који су приступили новосадском суперлигашу.
R. Hadžić/Marko Putinčanin, Ljubomir Apro, Vinsent Eze i Dušan Vlaović je na predstavljanju
Фото: Р. Хаџић/Марко Путинчанин, Љубомир Апро, Винсент Езе и Душан Влаовић је на представљању

Марко Путинчанин (30) и Винсент Езе (24) потписали су у зимском прелазном року уговоре с црвено-белима и, како се очекује, представљаће освежења за Вошин тим у пролећној борби за бодове. Навијачи Новосађана очекују од њих да буду истинска појачања, која ће својим играма допринети остварењу циља, односно освајању европске визе.

- Уз уговоре које су потписала ова двојица играча, подсетићу вас да је потпис под први професионални уговор на три и по године с Војводином ставио и млади Никола Гајић, као и на то да смо направили нови уговор до лета с капитеном Душаном Јованчићем - рекао је председник новосадског суперлигаша Душан Влаовић. - Од Путинчанина и Езеа очекујемо да буду истинска појачања и да допринесу стабилности у задњој линији, као и у нападу наше екипе. Овим прелазни рок за нас није завршен, јер желимо да у данима који следе, наравно у договору с шефом стручног штаба Илијом Столицом, испунимо све, или баре већину његових замисли. У том смислу, преостало нам је да потражимо још двојицу или тројицу новајлија и да онда екипа мирно оде на други део припрема у турски Белек.

У протекла два дана сви првотимци су добили плате, закључно с децембарском, а убрзано радимо и на исплати заосталих личних доходака члановима Радне заједнице. (Душан Влаовић)

Уз констатацију да је руководство клуба исплатило дуговања и да је тиме скинута забрана ФСС-а која се тицала регистровања нових играча, Влаовић је додао и следеће:

- У протекла два дана сви првотимци су добили плате, закључно с децембарском, а убрзано радимо и на исплати заосталих личних доходака члановима Радне заједнице. Екипа тренира у Центру ФСС-а у Старој Пазови због лошег стања у којем се налазе наши терени у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, а ангажовали смо стручну фирму која ће се тим проблемом бавити. У сарадњи с Градом Новим Садом и спонзорима, чинимо напоре да један од пет постојећих терена у Ветернику добије вештачку подлогу и очекујемо да ћемо у догледно време то решити.

Фото: Марко Путинчанин и Винсент Езе

- Нове саиграче познајем с терена и са задовољством могу да истакнем да су ме феноменално прихватили и уверен сам да је пред нама сјајна полусезона. (Марко Путинчанин)

Марко Путинчанин је јесенас носио опрему “змајева” с Вождовца и реч је о фудбалеру који је употребљив на више позиција у екипи. Уговор је потписао на годину и по дана и носиће дрес с бројем 77.

- Војводина је велики клуб који и треба пред себе да поставља високе циљеве - додао је Путинчанин. - Људи који воде црвено-беле управо то су и урадили и не бих ни долазио у Нови Сад да не мислим да те циљеве можемо да остваримо. Са Илијом Столицом сам одлично сарађивао и у претходном клубу и на његов позив сам дошао у Војводину. Нове саиграче познајем с терена и са задовољством могу да истакнем да су ме феноменално прихватили и уверен сам да је пред нама сјајна полусезона.

Нигеријац Винсент Езе обавезао се да буде играч Новосађана до 2021. године, а стигао је из редова Металца из Горњег Милановца. Игра на позицији крила или нападача и задужио је број 93. Јесенас је у 13 утакмица постигао осам голова, што му је била најбоља препорука да заслужи позив Војводине.

- Одмах по доласку могао сам да се уверим у висок ниво професионализма у мом новом клубу - нагласио је Езе. - Тренер је један од најбољих младих стручњака у Србији и имао сам већ прилику да кратко поразговарам с њим. Уверио сам се да је реч о сјајној особи која може да нас доведе до високих циљева, да води рачуна о сваком играчу и то ће нам свима, па и мени, у великој мери олакшати да испунимо оно што пред нас буде поставио. Лично, знам да се од мене очекују голови, јер сам нападач и верујем да ћу, уз помоћ свих саиграча, учинити максимум да та очекивања испуним и да се пласирамо у европско такмичење на крају сезоне.

- Лично, знам да се од мене очекују голови, јер сам нападач и верујем да ћу, уз помоћ свих саиграча, учинити максимум да та очекивања испуним и да се пласирамо у европско такмичење на крају сезоне. (Винсент Езе)

Представљању су, поред председника Влаовића, присуствовали и потпредседник УО Љубомир Апро, као и спортски директор Саша Дракулић. После заједничког ручка чланова стручног штаба и играча у једном новосадском ресторану, екипа се у поподневним сатима вратила у Стару Пазову, где је наставила с радом. У суботу је у центру ФСС-а очекује тренинг утакмица с екипом Рада (од 13 часова), а на истом месту Новосађани ће вежбати до уторка. У среду ће добити слободан дан како би се припремили за пут у Турску, у коју одлазе у раним јутарњим сатима у четвртак.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести