ФК Војводина: Вуковић поднео неопозиву оставку, Скупштина у среду

Нове турбуленције потресају новосадску Војводину, с обзиром да је актуелни председник Надзорног одбора Драгослав Вуковић у поподневним сатима поднео неопозиву оставку.
Dragoslav Vuković / Dnevnik foto
Фото: Dnevnik.rs

- Време је да се ствари истeрaју на чистац. Ја под овим условима више нећу да водим клуб, не пада ми на памет. Моја борба је изгубила смисао. Нека други воде клуб, ако им заиста треба Војводина. Можда ће то неко радити боље од мене – рекао је Вуковић.

А шта је Вуковића “натерало” на овакав потез? Дојучерашњи формални председник Надзорног одбора, а у ствари главни оперативац и финансијер клуба, апострофира “везане руке”, те опструкцију, како каже, оних који воле Војводину “до последњег динара”.

-  Иамо сам визију како Војводина треба да изгледа, мислим да сам био на добром путу, али нисам имао подршку, већ опструкције. – рекао је Вуковић, те наставио готово у једном даху.  -  Свакоме могу да погледам у очи, јер сам Војводини давао, а не узимао. Поносан сам на оно што сам урадио за осам месеци колико сам био председник Надзорног одбора. Вратио сам преко три милиона евра дуга, исплатио плате играчима и минималце Радној заједници. Да, минималце, али из свог џепа, јер је клупски рачун константно у блокади, а блокаду држе и неки од чланова Скупштине. Сметам им  јер сам хтео то да пресечем, да  не дозволим да ко како стигне извлачи новац из клуба, зато су и организовали букаче да ме вређају и вичу “управа напоље” – каже Вуковић.

Иако каже да Војводини жели све најбоље, те да је на неки начин захвалан онима који су га терали из клуба, јер су му скинули велики терет с леђа и “пробудили га из лажног сна”, Вуковић није оптимиста када је будућност новосадских црвено – белих у питању.  - Војводини треба један хирург. Да сече. Да, то ће да боли, али то је једини пут до оздрављења. Ако клуб настави да функционише као до сада, од њега нема ништа. Сва руководства годинама уназад су проблеме гурала под тепих, а ја сам покушао да их решавам. Зато сам многима засметао, јер им нисам дозвољавао да раде шта хоће, како су навикли. Верујем, да дође неки богати банкар и рецимо, истресе 10 милиона евра, они који у канџама држе клуб би то потрошили, па онда тог банкара отерали из клуба и оптуживали га да је лоше радио – сликовит је доскорашњи председник Надзорног одбора.  

Време је да се ствари истареју на чистац. Ја под овим условима више нећу да водим клуб, не пада ми на памет. Нека други воде клуб, ако им заиста треба Војводина. Можда ће то неко радити боље од мене (Драгослав Вуковић)

Вуковић је отишао, шта даље? На видику је нова Скупштина клуба, а њу треба да закаже њен председник Милан Давидов.

- Тачно је да сам изразио незадовољство стањем у клубу, а чиме сам незадовољан може да примети сваки обичан гледалац који дође на утакмицу Војводине, или посматра тренинге првог тима – каже Милан Давидов.  –Скупштину планирам да закажем за среду (6. септембар), али тек након консултација са осталим скупштинарима, јер неки су на годишњим одморима и нису у Новом Саду - најавио је Давидов.

Када је ФК Војводина у питању, тренутно је извесна само неизвесност. Клуб је презадужен (незванично око седам и по милиона евра), помоћи од државе нема нити је било деценијама, управе, тренери и играчи су се смењивали као на траци, без јасног концепта и визије, са вечито нереалним мабицијама, у жестокој супротности са финансијским приликама. Каква је судбина најстаријег срспког суперлигаша, показаће дани који су пред нама.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести