Француска победом над Данском обезбедила осмину финала

ДОХА: Фудбалска репрезентација Француске победила је селекцију Данске 2:1 (0:0), на стадиону "947" у Дохи, у мечу другог кола Светског првенства у Катару.
f
Фото: Tanjug (AP Photo/Martin Meissner)

Оба гола за Француску постигао је Килијан Мбапе у 61. и 86. минуту, док је за Данску прецизан био Андреас Кристенсен у 67. минуту.

Почетак утакмице је обележен отвореном игром на обе стране терена.

Французи су, после уводних 10 минута, преузели иницијативу и почели са опасним нападима. Низале су се шансе које нису искористили прво Оливије Жиру у 10. минуту, па Рафаел Варан у 13. минуту и Килијан Мбапе у 20. минуту.

У екипи Данске у првом полувремену истакао се Петер Шмајхел са низом одличних одбрана којима је сачувао своју мрежу. Данска је први шут ка голу упутила тек у 36. минуту када је Андреас Корнелијус шутирао поред гола Ига Лориса.

Усман Дембеле и Килијан Мбапе су сјајно комбиновали у нападу Француза али нису успевали да дођу до простора из којег би озбиљно угрозили Шмајхела.

Дуго полувреме боље је отворила Француска, која је наставила да притиска одбрану Данске. У 56. минуту Килијан Мбапе се ослободио чувара на половини терена и соло акцијом дошао пред гол Данске али његов шут је одбранио Петер Шмајхел.

Килијан Мбапе је у 61. минуту дао гол после полуконтре преко леве стране, након тачног додавања Теа Ернандеза. Француска се после гола повукла, Данска је диктирала темпо игре.

У 67. минуту после центрашута са десне стране, Андреас Кристенсен главом шаље лопту у гол за 1:1. Јеспер Линдстром се у 73. минуту нашао у ситуацији да донесе преокрет својој екипи али његов шут по средини гола је одбранио Иго Лорис.

Данска је наставила да притиска Французе и до нове шансе је стигао Брајтвајт који је погодио стативу у 78. минуту.Французи су узвратили у 80. минуту са акцијом по боку, током које је Рабио покушао маказицама да постигне гол али није успео.

У 86. минуту након центаршута Антоана Гризмана, лопту је испратио Килијан Мбапе који ју је коленом угурао у мрежу за 2:1.

У другом мечу групе Д Аустралија је данас победила Тунис 1:0.

Треће коло групе Д на програму је 30. новембра, а састаће се Француска-Тунис и Аустралија-Данска.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести