Французи се вратили кући, препуне улице Париза (фото, видео)

Фудбалска репрезентација Француске вратила се кући са Светског првенства у Русији као светски првак и слетела је на париски аеродром Шарл де Гол, само дан након освајања титуле.
Reprezentacija Francuske/Fonet
Фото: FoNet

Они су са аеродрома аутобусом ишли до авеније Шанзелизе, где их је дочекао велики број навијача.

Око 3.000 људи позвано је да прослави њихов долазак у вртовима Јелисејске палате, међу којима бројни млади из фудбалских клубова који формирају светске шампионе а позвани су и спортисти који су освојили медаље на последњим Олимпијским играма као и играчи рагбија млађи од 20 година који су недавно постали светски шампиони.

Фото: FoNet

Ушавши у француску председничку палату, капитен и голман Иго Лорис, са златним трофејом у рукама, и тренер Дидије Дешан први су поздравили председника Француске Емануела Макрона и његову супругу Брижит на црвеном тепиху испред Јелисејске палате.

"Хвала што сте нам донели овај пехар. Хвала што сте нас учинили поносним, што сте уложили толико труда. Хвала што сте били јединствени. Хвала вашим породицама које су овде, тренерима и тимовима", рекао је председник Француске у обраћању члановима репрезентације, уз поруку да се не мењају, јер "ова екипа је лепа" и да "никада не забораве одакле долазе".

Окупљеним грађанима испред председничке палате обратио се играч средине терена Пол Погба, узвикнувши "Напред Плави, напред", отпевао је и неколико песама, па микрофон предао Бенжамену Мендију.

Уз звуке "Марсељезе", играчи француске репрезентације, сви у плавим оделима и белим кошуљама, потписивали су аутограме многобројној деци која су дошла да их дочекају, док је Макрон правио "селфије" са победницима.

 

Фото: FoNet
Фото: FoNet
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести