Фрушкогорски партизан пласирао се у виши ранг

Фудбалери Фрушкогорског партизана из Буковца пласирали су се у виши степен такмичења – Новосадску лигу. Велики успех начинили су играчи, тренер Мирослав Радочић, председник клуба Предраг Тешановић, секретар Милутин Маричић и пријатељи овог колектива, који постоји 71 годину.
bukovac fk
Фото: Фрушкогорски партизан

Заузели су Буковчани другу позицију на табели Градске лиге, с бодом мање од првака Јединства из Руменке. У последња два кола имали су квалитетне ривале, Борац у Раковцу и Фрушкогорац код куће. Успели су да их победе и стигну до циља, који су себи наметнули на почетку такмичења.У последњем колу било је око 500 гледалаца, што је потврда да су житељи овог лепог села стали уз своје фудбалере.

„Било нам је заиста тешко, клуб смо преузели после расула, када је остало само осам играча, а сада их имамо 25. Рачун је био блокиран и склопили смо уговоре с неколико спонзора, а помогао нам је и Град Нови Сад. Пре непуних месец дана рачун је, на нашу срећу, одблокиран и за новац смо аплицирали и за идућу годину, а верујем да ћемо се на јесен некако снаћи. Надам се да ће сви играчи остати, јер они су најзаслужнији за успех. Верујем да у Новосадској лиги можемо да се пласирамо око половине табеле, али морамо наћи људе који желе и могу да помогну, јер хоћемо да формирамо и школу фудбала“, рекао је председник клуба Предраг Тешановић.

Тренер Мирослав Радочић задовољан је оствареним.

„Како не бих био радостан, било је тешко, а могли смо да добијемо макар још две утакмице и да са првог места одемо у виши ранг. Момци су одлично тренирали и играли, о чему сведоче и речи представника из других клубова да играмо леп фудбал. Остаје да видимо шта ће се догађати у летњој паузи, а најрадоснији сам због тога што су и млади играчи пружали добре партије“, рекао је Радоичић.

Играчи су обећали да ће и у идућој сезони носити црно – бели дрес.  

М. Павловић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести