ФСС: Футсалери не иду у Мађарску због коронавируса

БЕОГРАД: Футсал репрезентација Србије неће играти два планирана пријатељска меча у Мађарској због коронавируса и то је, за сада, једина отказана акција неке репрезентативне селекције, саопштио је Фудбалски савез Србије (ФСС).
futsal
Фото: Tanjug (T. Valič, arhiva)

Како се наводи, ФСС пажљиво прати препоруке Владе Републике Србије и Министарства здравља и све структуре система понашају се у сладу са сваком новом информацијом.

Истовремено Савез је у контакту с надлежним институцијама УЕФА.

Како истичу из ФСС одлагање гостовања футсалера у Мађарској дошло је на захтев министарства здравља Владе Мађарске, као и да у наредном периоду нема планираних гостовања ниједне селекције у земљама које су потенцијална жаришта.

ФСС је саветовао клубове да откажу евентуално уговорена гостовања у тим земљама.

Фудбалски савез Србије истиче потребу да будемо друштвено одговорни и савесни свако у својој зони одговорности. Тим поводом желимо да упутимо савет лекарима свих клубова да прате развој ситуације и да се понашају у складу са препорукама Владе Србије, изјавио је председник Медицинске комисије ФСС Миљко Ристић.

Према његовим речима, уколико дође до неког случаја који указује на симптоме коронавируса, кашаљ и повишену температуру, неопходно је да предузму потребне мере које су предвиђене у тим ситуацијама.

Апелујемо и на гледаоце да буду одговорни према себи и заједници, уколико имају неких тегоба које упућују на могуће обољење, да не долазе на спортске приредбе и да потраже помоћ код надлежних институција. На крају и добра воља да свако ко има потребу да се информише о горе наведеним стварима, може да се обрати било ком члану Медицинске комисије Фудбалског савеза Србије, истакао је Ристић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести