ФСС ПОТВРДИО: "Аплицирали смо са Албанијом за домаћинство ЕП"

Потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Бранислав Недимовић потврдио је да су Србија и Албанија аплицирале за домаћинство Европског првенства.
1
Фото: Бранислав Недимовић, фото: С. Шушњевић

Фудбалски савез Албаније објавио је да се кандидовао за домаћинство завршног турнира Европског првенства за младе фудбалере (У21) 2027. године, као и да су се обратили Фудбалском савезу Србије са жељом да две федерације заједнички организују турнир јер Албанија нема довољно стадиона који задовољавају највише европске стандарде.

"Фудбалски савез Србије је заједно са Фудбалским савезом Албаније аплицирао за организацију Европског првенства за младе (У21) које се одржава 2027. године. Србија поседује капацитете у погледу стадиона, тренинг центара и хотела, за организацију једног таквог такмичења. Идеја је да се финале Европског првенства одржи у Београду. Детаљи ће бити договорени приликом читавог циклуса преговора и одлучивања. У овом моменту имамо два такмаца – то су Турска и Белгија”, рекао  је Бранислав Недимовић за Меридиан спорт.

Потом је објаснио и какав је план.

“Идеја је да финале Европског првенства буде одиграно на новом Националном стадиону, чија изградња је почела пре неколико дана у Сурчину. Утакмице групне фазе би биле подељене. Неке би се играле у Србији, а неке у Албанији. Тренутно није све завршно, али у оптицају би још били стадиони у Лесковцу, Зајечару, Лозници, Бачкој Тополи и Новом Саду", рекао је Недимовић.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести