ФУДБАЛ ЈЕ ВИШЕ ОД ИГРЕ – АЛЕКСАНДАР КАТАИ ОТВАРА МИНИ-ПИЧ ТЕРЕН У СРБОБРАНУ!

Мали терени рађају велике шампионе, поручује ас Црвене звезде пред спектакл у родном граду, 18. маја у 13 часова
2
Фото: Promo/ Soultime media

Са магијом у ногама обишао је фудбалски свет, а прве кораке правио је у родном Србобрану.

Баш у овом месту наставља се нова акција Фондације Mozzart Фудбал је више од игре“, а други мини-пич терен отвориће прослављени везиста Александар Катаи. Спектакл је заказан за суботу, 18. мај од 13 часова, у парку код Рекавице.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fondacija Mozzart (@mozzartfondacija)

„El magico“ је претходних недеља преcдводио Црвену звезду до још једне титуле првака Србије, а имаће прилику да освоји дуплу круну. Баш уочи финала купа против Војводине, ас црвено-белих имаће емотиван сусрет са својим суграђанима и малишанима који ће добити ново, модерно фудбалско игралиште!

Овакви пројекти су веома значајни, јер омогућавају клинцима да што више времена проведу напољу, у игри, да се баве спортом. Сећам се колико сам као мали био узбуђен пред сваки излазак на терен, а нисмо имали овако добре услове. Веома сам срећан што се акција Фондације Моззарт наставља баш у Србобрану и позивам све да дођу на дружење. Мали терени заиста рађају велике шампионе“, рекао је Катаи.

Исту поруку послао је и селектор Србије Драган Стојковић Пикси са отварања првог мини-пич терена у Нишу. Фондација Моззарт је прошле године завршила пројекат обнове сто кошаркашких терена широм земље, али наставља улагања у спортску инфраструктуру. У наредном периоду акценат ће бити на мини пич теренима, а у плану је изградња великог броја фудбалских игралишта са најсавременијом травом широм Србије. 

Фото: Promo/ Touch N Touch

Циљ ове акције је да се клинцима омогуће још бољи услови за бављење овим спортом, уз асистенцију највећих имена из света фудбала са ових простора.

ХУМАНИТАРНИ МЕЧ ПИОНИРА

Нови терен у Србобрану први ће испробати пионири ФК Србобран, а Фондација Mozzart ће награђивати сваки гол и добар потез младих нада на овом хуманитарном мечу. Средства ће бити усмерена Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним особама „Бисер“ из Србобрана.

(Промо)

EUR/RSD 117.0683
Најновије вести