Фудбалер Црвене Звезде Мирко Иванић с нестрпљењем чека сусрет у Новом Саду

С великом помпом стигао је, у фебруару 2019. године, Мирко Иванић из БАТЕ Борисова у Црвену звезду, а навијачи београдског клуба понадали су се да ће овај 27-годишњак из Бачког Јарка преузети главну улогу на средини терена.
e
Фото: Youtube Printscreen

Није све, међутим, ишло путем који су симпатизери Звезде желели, али ни у складу с очекивањима која је имао некадашњи ученик Вошине омладинске школе „Илија Пантелић“.

- Код ранијег тренера шансу сам добијао на крилу што било корисно ни за мене, ни за екипу.Доласком Дејана Станквића на место шефа стручног штаба нашао сам се на својој природној позицији у средини терена и сада је све много боље и успешније. Одговара ми систем игре који негујемо, играм оно што најбоље знам и отуда моје много боље партије у овом првенству – каже Иванић.


Зукић наставио низ

Веома често Иванић скокне до Новог Сада.

- Заиста ми је лепо када дођем у Нови Сад и чиним то кад год  могу. Радује ме и чињеница да мали Дејан Зукић све чешће добија прилику у тиму Војводине, јер је реч о мом Јарачанину, који је наставио низ добрих играча рођених у том месту. Искрено се надам да ће Зука наставити да напредује и да ће изградити врхунску каријеру, јер то по таленту и потенцијалу може – сматра Иванић.


Актулени шампион после 14 одиграних кола има осам бодова више од другопласиране Војводине. У недељу је дерби у Новом Саду, а Иванић је пре одласка у Белорусију био Вошин капитен.

- Постоји неколико тимова у нашој земљи који играју одличан фудбал и против којих морамо да будемо максимално фокусирани. Међу њима је, наравно, и Војводина, која у овој сезони игра јако добро. Зато тврдим да је пред нама најтеже гостовање и мораћемо да будемо одлични ако желимо, а желимо, да победимо. Лако нам неће бити, то сви знамо, јер Новосађани играју попут свих осталих тимова које је водио тренер Ненад Лалатовић, агресивно и јако, а то изискује нашу пуну пажњу и наступ на високом нивоу.  У Вошиној школи фудбала поникли су актуелни Звездини играчи  Иванић, Александар Катаи и Радован Панков.

- Може се рећи да бар нас тројица добро знамо какав и колико велики је Војводина клуб. С друге стране, свесни смо и чињенице да бисмо евентуалном победом на „Карађорђу“ омогућили себи нешто растерећенији наставак првенства и убеђен сам да ћемо се одлично припремити за недељни дерби и урадити све не бисмо ли стигли до три бода. Не бежимо од улоге фаворита, тако је увек када играмо сусрете домаћег шампионата, и настојаћемо да такав епитет оправдамо.

О екипи коју предводи тренер Лалатовић Иванић има изузетно високо мишљење.

- И поред чињенице да Војводина у својим редовима има доста играча с врхунским реномеом, мислим, ипак, да је њена највећа снага изузетно јак колектив. Он доноси Новосађанима резултате и, понављам, у недељу ћемо морати да водимо рачуна, поред осталог, и о том сегменту.

После дербија, у четвртак, Станковићева екипа игра и веома важну утакмицу у белгијском Генту, сусрет који би могао да буде пресудан када је у питању пласман у европско пролеће.

- Гент се показао као јако добар тим и мислим да његов скор у нашој групи не осликава реално његов квалитет. И тамо ће нас очекивати баш јако тешка утакмица, али за сада о њој нико од нас не размишља. Сконцентрисани смо на дуел с Војводином, а биће времена да размишљамо о Белгијанцима – поручио је Мирко Иванић.    

Катаи и ја смо иста школа

Недавно је Иванић изјавио како никога не треба да чуди одлична сарадња на терену коју имају Александар Катаи и он.

- Питање новинара било је везано за то одакле да се нас двојица тако добро разумемо у игри – казао је популарни Мића. –Рекао сам да је могући одговор тај да смо поникли у истој, Вошиној школи и да смо тамо фудбалски одрастали. Заиста тако мислим, јер је та школа једна од најбољих у Србији, можда и у читавом региону.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести