Фудбалер Пролетера Александар Андрејевић: Промене у тиму биле су пун погодак

НОВИ САД: Оно чему су се потајно надали, фудбалери Пролетера остварили су у Крушевцу. Остали су непоражени у дуелу с Напретком (0:0) и донекле се искупили за прошлонедељни кикс-реми с Мачвом.
2
Фото: ФК Пролетер

Знали су Новосађани да се у дуелу два тима неће умирати у лепоти, да ће одлучивати нијансе, али су на крају утисци актера били да је коначан резултат био и најреалнији. По оценама извештача, најбољи у редовима чете са Слане баре био је искусни Александар Андрејевић (28). Командовао је одбраном своје екипе, у „yеп“ ставио повратника на наше терене Абубакара Оумаруа, али и остале нападаче „чарапана“.

- Очекивали смо тежак сусрет, у којем је домаћину победа била под морањем, обзиром на то да је освојио само бод у прва четири пролећна кола. По тешком терену није било пуно фудбалске лепоте, али јесте добре игре у појединим фазама, уз велику испољену жељу с обе стране да се ривалу озбиљније запрети. Драго ми је да сам за приказану игру награђен највишом оценом, али за коначни резултат заслуге припадају и мојим саиграчима - оценио је Андрејевић и свој, али и учинак својих другова.


Судбину кројимо на „Карађорђу”

У следећем колу Пролетер је домаћин екипи Рада.

- Сигурно је да ће нам бод у Крушевцу бити велики подстрек за наставак првенства. Пласман који очекујемо зависиће од наших игара на домаћем терену, на стадиону „Карађорђе“. Рад је само једна од ривала за наш коначни бег из опасне зоне, мада „грађевинари“ у последње време играју много боње него јесенас.Но, ако хоћемо до циља морамо да освајамо бодове када смо домаћини. Заиста нам је бод из Крушевца важан и верујем да ћемо у наредној утакмици играти јоп боље и , надам се, ефикасније  – најавио је Андрејевић


Одиграо је Пролетер тактички зрелу утакмицу и добро је знао одакле му прети највећа опасност.

- Анализе пред пут у Крушевац откриле су нам противникове добре и лоше особине. Из тактичких разлога, тренер Жигић направио је неколико измена у односу на састав који је играо утакмицу с Мачвом, што се показало као пун погодак и што нам је, између осталог, донело вредан бод. Све конце игре држали смо у рукама и није било  посебних изненађења уз помоћ којих би домаћин успео да затресе нашу мрежу. И оно мало полуприлика које је Напредак имао, биле су лак плен за нашу одбрану, на челу с голманом Петрићем. Показали смо у Крушевцу снагу колектива, а освојен бод дошао је као плод наших жеља и надања. Успели смо да, пожртвованом и агресивном игром, од првог минута отупимо нападе домаћина. Била је евидентна велика жеља код искусног нападача Крушевљана Абубакара, али смо га стриктном маркацијом онемогућили да учини било шта значајније.

Нису се Новосађани само бранили, у неколико наврата покушали су да дођу и до сва три бода.

-  Имали смо лепе ситуације да, преко Марјановића, Балабановића и Миросављева, дођемо до победе. Недостајало нам је мало више концентације у завршном пасу, али не треба да будемо нескромни. Остварени резултат и подела плена на равне части, ипак су бил реалан исход - нагласио је Александар Андрејевић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести