Лазар Арсић: У Нишу морамо да покажемо чврст став

Припремајући се за гостовање у Нишу и дерби утакмицу с Радничким, фудбалери Војводине јуче су имали јак, двочасовни тренинг.
arsic vosa
Фото: Лазар Арсић, фото: Дневник

Након што су у понедељак радили на офанзивним задужењима сваког појединца, овог пута акценат је био стављен на игру у одбрани и играчи су се потрудили да одговоре на све захтеве које су пред њих поставили помоћници одсутног шефа стручног штаба Илије Столице – Александар Линта и Горан Сретеновић. Међу онима који с посебним мотивом чека утакмицу у граду на Нишави је Лазар Арсић, дојучерашњи играч Радничког, а сада један од адута новосадског суперлигаша.

„Нишлије се налазе у за њих незгодном тренутку после два везана првенствена пораза, од Спартака код куће и Вождовца на страни. Уследила је потом и смена тренера и убудуће ће их с клупе предводити Драган Антић, уместо Бобана Дмитровића. Овакви потези понекад умеју да добро утичу на екипу, али некада баш и није такав случај. Од доласка у редове Војводине истичем да је, пре свега, најважније то како ми уђемо у утакмицу, без обзира на име супарника. Уколико будемо заиграли онако како знамо и умемо, сигуран сам да жељени резултат неће изостати“, јасан је Арсић.

У последње време ни резултати Војводине нису добри?

„Промене набоље не могу да дођу преко ноћи. Доста је нових играча у клубу, али је нов и тренер, који инсистира на новој формацији и систему игре. Због тога нам је потребно мало времена да се те новине укомпонују и игра доведе на жељени ниво. Надам се да ћемо већ у суботу изаћи из резултатске кризе и да ћемо се на најбољи начин одужити навијачима који су нам пружили феноменалну подршку у претходним утакмицама.“


Надам се добром пријему

Лазар Арсић је с успехом наступао за клуб из Ниша и био један од његових најбољих играча. Зимус се преселио у Нови Сад, а пред први дуел против дојучерашњих саиграча врсни везиста је истакао:

„Искрено, очекујем леп пријем код нишких љубитеља фудбала. После одласка из Радничког, добио сам пуно порука подршке и жеља за успешан наставак каријере. Зато верујем да ће ме тамошња публика лепо дочекати, јер мислим да сам партијама које сам пружао у Нишу то и заслужио.“


Познајете Раднички веома добро, који је то начин да изборите повољан резултат?

„Најбитнији је наш приступ утакмици, да покажемо недвосмислен и чврст став, баш као што смо га имали у дуелу с Црвеном звездом на нашем терену. То ће нам, убеђен сам, донети резултат који желимо, што значи да сусрету морамо да приђемо максимално мотивисани и агресивни и с великим самопоуздањем. Ако покажемо и остваримо такав приступ, уз нескривену жељу за победом и мудрост у игри, то ће пресудити у нашу корист.“

Већ је део традиције да навијачи нишког суперлигаша умеју да буду посебно инспирисани када гостује Војводина. Какву атмосферу очекујете?

„Пре свега, очекујем сјајну атмосферу, јер је реч о једној од најзанимљивијих утакмица првенственог кола. Исто тако, надам се да ће и навијачи Војводине доћи у Ниш да нас подрже и да ће амбијент бити прави, фудбалски, баш онакав какав приличи утакмици између два велика ривала. Уз то, утакмица почиње у 15 часова, прогнозе кажу да ће за викенд бити и лепо време, тако да ће бити испуњени сви услови за одличну фудбалску представу и, надам се, победу Војводине“, поручио је Лазар Арсић.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести