Фудбалер Војводине Марко Путинчанин: Победа би нам пуно тога донела

Предвођени новим шефом стручног штаба Александром Веселиновићем и његовим сарадницима, фудбалери Војводине увелико се припремају за старт плеј-офа и утакмицу с Напретком у Крушевцу.
Marko Putincanin
Фото: Марко Путничанин, фото: Ј. Грлић

Иако у доигравање крећу с последње, осме позиције, бодовна разлика између екипа које су конкурентне за Европу је мала и достижна, што Новосађанима омогућује да кују лепе планове. Међутим, да бих и остварили, мораће за почетак да остваре жељени резултат на стадиону “Младост”, а то значи да покушају да освоје сва три бода.

„У наредном периоду пред нама је седам финалних утакмица“, јасан је био искусни Марко Путинчанин, фудбалер који може да игра на више позиција у тиму Војводине.

„Крећемо из Крушевца, где нас очекује јако битан сусрет с Напретком, тимом од којег смо пре нешто више од месец дана изгубили (0:1). Тада смо одиграли тактички слаб сусрет, веома рано смо примили гол и након тога лоше стајали на терену. Могао је домаћин да постигне још који гол у првих 45 минута, али је голман Роцков сјајно одрадио свој део посла.


Који пут води црвено-беле до жељене победе на незгодном гостовању?

„Пре свега, добро је то што се у тим враћају капитен Јованчић и Езе, јер нам обојица пуно значе на терену. С друге стране, право наступа неће имати Лакићевић и Вукасовић, али сам сигуран да ће момци који их буду заменили уложити максимум, да ће допринети заједништву и, коначно, реализацији амбиција које имамо. Свакако ће бити промена у екипи, али сви смо свесни важности тренутка и чињенице колико би нам победа значила и донела.“


Драго ми је због гола

У победи Војводине над Радом, Путинчанин је дао велики допринос постигавши изједначујући гол у 71. минут. Тај погодак био је његов првенац за црвено-беле, али је био и од велике важности за потпуни преокрет у том дуелу.

„Драго ми је што сам затресао мрежу Рада, иако мислим да сам могао и раније да постанем стрелац“, нагласио је дефанзивни везни фудбалер Новосађана.

„Играм у одбрамбеном реду, тако да ми голови нису примарни задатак, а за нас је тотално небитно ко постиже голове. Важно је да тресемо противничке мреже, јер без голова нема ни жељених резултата и надам се да ћемо у плеј-офу бити ефикаснији него до сада.“


У каквој атмосфери протичу овонедељни тренинзи, ако се у обзир узме да је екипу преузео нови тренер?

„Фудбал је жива игра, а атмосфера унутар екипе је феноменална. Не кажем то реда ради, или као неку фразу, већ је заиста тако. Сваки тренер доноси са собом неке нове, занимљиве ствари, а на нама је да докажемо колико вредимо и, у функцији клуба, вратимо Војводину на место које јој и припада у српском фудбалу. Не страхујемо ни од кога, без обзира на често оспоравање квалитета тима који имамо.“

Распоред у плеј-офу, тврде многи, није вам ишао наруку?

„Сви причају о тешком распореду, а ја мислим да је он добар, јер већ у прва два кола можемо пуно тога позитивног да урадимо. После Напретка играмо код куће са Спартаком и, победимо ли у обе утакмице, драстично набоље промениће се наша ситуација. У сваком случају, пуни смо мотива и елана и желимо да се у Крушевцу покажемо у најбољем светлу. Не бих се бавио обећањима, јер њих је врло незахвлно давати, али сам сигуран да ћемо учинити све што је до нас како бисмо у плеј-оф ушли на начин на који то сви желимо“, додао је Марко Путинчанин.

Подсећамо, утакмица Напредак - Војводина на програму је у недељу од 16 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести