Веселиновић: Да је лако, не бих био овде

НОВИ САД: Александар Веселиновић већ је заврнуо рукаве и почео с радом у Војводини, екипом која жели, упркос тренутно тек осмом месту које заузима на табели, да се бори за нови излазак на европску фудбалску сцену.
Dušan-Vlaović-i-Aleksandar-Veselinović, fk vojvodina
Фото: Душан Влаовић и Александар Веселиновић, фото: ФК Војводина

Први радни дан после ускршњих празника, у новосадском клубу искористили су за промоцију новог шефа стручног штаба пред представницима “седме силе”, а тренера је, баш као што је то учинио и пред играчима, представио председник клуба Душан Влаовић.

„Не бих пуно времена трошио на причу о људским и стручним квалитетима Александра Веселиновића“, рекао је Влаовић.

Додао је да је реч је тренеру који се налази у најбољим животним и фудбалским годинама.

„Сигуран сам да смо пронашли најбоље решење пред почетак плеј-офа, али и за будућност. Управо због тога смо с Веселиновићем потписали уговор до јуна 2020. године и желим овом приликом да му поручим: Ацо, добродошао кући“, нагласио је Влаовић.

Веселиновић је, пре тачно годину дана, краће време (18 дана) водио Новосађане, а на новом почетку је поручио:

„Задовољство ми је што сам поново у Војводини. Сви морамо да се манемо великих речи и да будемо свесни тежине и озбиљности тренутка у којем се клуб налази. Тешко је да неко може да се присети када је Војводина првенство завршила на осмом месту, а сада, и поред тога, имамо шансу да задовољимо клупске амбиције. Истина је да се налазимо у најнезгоднијој позицији од свих шест екипа које конкуришу за Европу, поред Звезде и Партизана, како због места које заузимамо, тако и због тешког распореда који имамо у наредних седам утакмица. Свестан сам да, да је лако, не бих ни био овде, а сада треба да се фокусирамо и да идемо корак по корак. Видећемо на крају докле ће нас то довести.“

Представнике медија је занимало да ли је Александар Веселиновић очекивао да ће се после годину дана вратити у редове новосадског суперлигаша.

„ Пре свега, велику захвалности дугујем председнику клуба душану Влаовићу и директору Дарку Јевтићу, због начина на који смо разговарали и договарали сарадњу - додао је Веселиновић. - Живот пише романе и, искрен да будем, нисам веровао да ћу се вратити у Војводину. Сада сам ту, многе од играча на које могу да рачунам познајем и од раније и могу да приметим да је реч о групи добрих момака. На мени и сарадницима сада је задатак да их што пре укомпонујемо како би заиграли на начин на који ми то желимо“, каже Веселиновић.


Вошина млађарија под лупом

На примедбу да је мало играча пониклих у омладинској школи ФК Војводина који сада конкуришу за тим, Александар Веселиновић је одговорио:

„Постоји ипак неколицина играча који су с првим тимом, а који су прошли кроз нашу школу. Неки су, пак, отишли на позајмице, док су други, нажалост, напустили Војводину. Гледаћемо да у некој будућој селекцији најпре проценимо шта је то што нам недостаје и какав профил фудбалера нам је потребан и потражићемо решења најпре у нашој омладинској школи.“


Говорећи о најближим сарадницима на клупи, нови шеф стручног штаба Воше је истакао:

„Сезона се налази у пуном јеку и није лако пронаћи људе за које верујете да ће вам помоћи, јер имају обавезе према клубовима у којима тренутно раде. У раду ће ми помагати Горан Шаула, Душан Ђорђевић, кондициони тренер Александар Јанковић и остало је да приведемо крају договор са Спасојем Јелачићем. Очекујем да ће ових дана, практично у ходу, бити познато и то ко ће бити тренер голмана.“

Неколицина стручњака који су у претходном периоду радили у Новом Саду, упркос успесима које су бележили у ранијим клубовима, нису успели да их понове и у Војводини. Иако је са Спартаком ЖК остварио изванредне резултате, па се и он налази у сличној позицији, Александар Веселиновић не осећа оптерећење, нити страх.

„Нисам од људи који умеју да предвиде будућност и судбину, али волим изазове. Држим се тога да, желите ли нешто да постигнете у животу, морате и да ризикујете. Немамо сада могућност да доселектирамо екипу, а евидентно је да Војводина неће моћи да игра фудбал какав је презентовао Спартак. Једноставно, карактеристике играча су другачије, али нећу одустати од жеље да играмо агресиван фудбал, проткан високим ритмом. Морам да стекнем увид колико и шта појединци могу, а за то ће ми требати одређено време“, рекао је Веселиновић.

Питање које се само по себи наметнуло било је везано за испуњење такмичарског циља и реалности да Воша и налето игра у Европи.

„Последњи сам који је склон одустајању, али морамо да будемо и реални. Садашња позиција не потврђује да имамо велике изгледе, али је сигурно да ћемо покушати све што је у нашој моћи како бисмо задовољили амбиције клуба и навијача“, нагласио је Александар Веселиновић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести