Фудбалер Војводине Вук Митошевић уочи куп утакмице у Нишу: Свом снагом на Чаиру

После првог освојеног бода, до којег су стигли у Крушевцу и то тек у петој првенственој утакмици овог пролећа, пред фудбалерима Војводине је утакмица четвртфинала Купа Србије.
Vuk Mitosevic
Фото: Вук Митошевић, фото: Ј. Грлић

Новосађани ће сутра гостовати у Нишу, где ће их дочекати екипа Радничког, уз Црвену звезду, тренутно најбољи тим у нашој земљи. Реално, Нишлије су изразити фаворити : по форми, по тренутку у којем сусрет наилази, по саставу тима... Приметиће неко - по свему и таква констатација неће бити далеко од истине.

Ипак, нада за успех међу Новосађанима постоји, јер би им једна таква победа донела у финишу сезоне много. Без великих речи, црвено-бели се спремају за овај дуел, уз пуну свест да до сањаног тријумфа могу да стигну само феноменалном игром, улажући чак и више од тренутних способности. Могу ли то и у збиљи да преточе у дело на Чаиру,незахвално је прогнозирати, јер о свему ће се питати и тим тренера Ненада Лалатовића, који се налази у сјајној серији од девет узастопних победа.


Парови четвртфинала (сутра)

СУБОТИЦА: Спартак ЖК - Младост        (14)

КРУШЕВАЦ: Напредак - Партизан          (15.30)

НИШ: Раднички - Војводина                     (17)

БЕОГРАД: Црвена звезда – Радник        (18)


„Од када је постало познато да ће се финале Купа играти у Нишу, екипа Радничког испољила је највише амбиције у овом такмичењу“, рекао је један од најискуснијих првотимаца Војводине Вук Митошевић.

„Свесни смо да нас очекује тежак задатак, али не играмо с Реалом или Барселоном, па да се плашимо те утакмице. Оба тима налазе се у напорној серији утакмица и желе да се пласирају у полуфинале, јер прилике за поправни испит нема. Куп је специфично такмичење и ми сигурно у Ниш нећемо ићи на излет, или да нам прође дан, већ с јасном жељом да пробамо да се кући вратимо као побединици. Игра Раднички добро ове сезоне, али смо ми Војводина и, упркос резултатима које остварујемо у последње време и без жеље да било кога потцењујем, и даље припадамо великој тројци српског фудбала.“

Ипак, победа црвено-белих у овдашњој јавности била би сматрана спортским чудом.

„Не знам због чега је тако, јер нам чудо није потребно“, категоричан је Митошевић.

„Важно је да се приближимо максимуму, јер, уколико у томе успемо, неће бити велико изненађење ако славимо. Уосталом, није то питање живота и смрти, фудбал је у питању, и сигуран сам да можемо у Нишу да стигнемо до позитивног резултата и да се пласирамо у полуфинале.“

У екипи из Новог Сада сигурно неће моћи да наступи бек Милан Лазаревић, који је доживео повреду у дуелу с Напретком, а тренер Радован Кривокапић моћи ће да рачуна на све остале играче.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести