Фудбалер зрењанинског Радничког Матић успешан и на малом терену

Фудбалер зрењанинског Радничког Жарко Матић почетком године био је најбољи стрелац традиционалног зимског турнира у малом фудбалу.
Ж. Балабан/Жарко Матић се нада скором повратку на терен
Фото: Ж. Балабан/Жарко Матић се нада скором повратку на терен

Уједно, његова екипа освојила је треће место на веома популарном турниру, који се годинама одржава у граду на Бегеју. Жарко и његови другари и овом приликом су показали велико срце, па су новчану награду за освојено треће место донирали у хуманитарне сврхе, за помоћ у лечењу зрењанинског одбојкаша Марка Милошева.

- Турнир је из године у годину све бољи и постаје значајан спортски догађај са лепом традицијом. Већ неколико година наступам са другарима у истом саставу и ове године смо се надали некој од награда. Ето, освојили смо две, као екипа смо били трећепласирани, а мени је припала част да добијем пехар за најбољег стрелца – каже за “Дневник” Жарко Матић.

Пошто живим на селу, помажем оцу у пољопривредним радовима. Нађем времена и за индивидуалне тренинге, углавном у дворишту куће. Радим са лоптом колико ми простор то омогућава

Када је реч о наступима у дресу Радничког, у првом делу сезоне имао је нешто мању минутажу. Међутим, у току припрема је вредно тренирао и задобио је поверење тренера Предрага Кандића да у наставку сезоне заигра од почетка.

- Почели смо победом у Панчеву, али смо киксирали на домаћем терену против Бечеја. То је уједно била и последња утакмица у наставку трке коју је омела епидемија. Надам се да ће се првенство наставити, јер свима недостаје фудбал. Тренутно смо на трећој позицији у Српској лиги група Војводина.

Ванредну паузу у првенству проводи код куће, а пошто је студент, ово време је искористио за спремање испита.

- Пошто живим на селу, помажем оцу у пољопривредним радовима. Нађем времена и за индивидуалне тренинге, углавном у дворишту куће. Радим са лоптом колико ми двориште то омогућава. Одрадим и вежбе снаге и одржавам форму колико ми то услови у овом тренутку дозвољавају.

Наш саговорник је оптимиста када је реч о даљем развоју фудбала у Зрењанину, који важи за град спортова.

- Верујем да за фудбал у Зрењанину предстоје лепши дани, што показује и одлучност Града да реконструише стадион у Карађорђевом парку. То ће омогућити мени и будућим генерацијама да направимо неки нови искорак за зрењанински фудбал.

Жарко је рођен 1997, прве фудбалске кораке начинио је са четири године на терену Младости из Лукићева, а тренери су му били Марко Продановић, Жељко Милановић – Пипс и Предраг Кандић. После 15 година играња у Лукићеву каријеру је наставио у Радничком из Сутјеске код тренера Микија Гајевића. Ту је провео годину дана и наметнуо се игром и головима, што је проузроковало нову сарадњу са Кандићем у Радничком из Зрењанина, за који наступа већ три године. Жарко игра на позицијама левог крила и шпица.

Ж. Балабан

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести